Не підлягає кримінальному переслідуванню: У Польщі закрили справу про обливання російського посла буряковим соком

Польська прокуратура закрила кримінальну справу про обливання російського посла у Варшаві Сергія Андрєєва буряковим соком 9 травня 2022 року. Підозрюваною у справі була українська активістка Ірина Земляна. Про це повідомляє RMF FM, передають Патріоти України.

Як то кажуть, застосування положення Кримінального кодексу можливе, якщо іноземна держава надає гарантії взаємності. Однак, згідно з кримінальним кодексом рф, «образа глави іншої держави або його представників» не підлягає кримінальному переслідуванню. Тому польські органи припинили розслідування. Це означає, що ніхто не нестиме відповідальності за «напад» на посла.

Це стосується української журналістки Ірини Земляної, яка облила Андрєєва соком, а також поліцейських, які забезпечували дотримання порядку на заході.

Раніше, як пише RMF FM, внутрішнє розслідування поліції вже встановило, що порушень у діях правоохоронців не було. «Це означає, що я точно не винна (хто ще сумнівався). Тепер можу знову поїхати в Польщу і не боятися, що мені вручать підписку про невиїзд. У своїй невинуватості в мене сумнівів не було, але така величезна брила з плечей у мене сьогодні впала», — відреагувала на закриття справи Земляна.

"Тону в твоїх очах...": Коміки "Ліги сміху" пожартували про потопельників у Тисі і роздратували Гетманцева (відео)

неділя, 19 травень 2024, 21:45

Коміки «Ліги сміху» в останньому випуску пожартували про ухилянтів у Тисі і втрапили в скандал. Сценка викликала бурхливу реакцію в соцмережах, передають Патріоти України. У виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступн...

Звірство достойне рашистів: У Чехії українець зв'язав ексдружину, засунув в жінку петарду і підірвав

неділя, 19 травень 2024, 21:38

У Чехії українець підірвав петарду у піхві своєї колишньої дружини. Прокуратура висунула звинувачення у замаху на вбивство і вимагає дуже суворого покарання. . Інцидент стався у місті Пльзень. За даними слідства, 36-річний громадянин України Олександр...