"Не підпишеш контракт - заберуть у "Шторм-Z": Окупант поскаржився брату на "порядки" в армії РФ. Перехоплення

Російські військовослужбовці скаржаться, що мобілізованих змушують підписувати контракт з міноборони РФ. А при відмові погрожують відправити їх в загони "Шторм-Z", передають Патріоти України.

Військова розвідка України перехопила телефонну розмову окупанта з братом, в якій вони обговорюють проблеми російської армії. Аудіозапис оприлюднили на YouTubе-каналі ГУР (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця сторінки).

Загарбник розповідає про втрати в підрозділах російських окупаційних військ та про порядки в армії РФ. За словами окупанта, його вивели зі штату, оскільки він отримав поранення, а тепер йому дали карточку, але грошей на неї не перерахували.

Також окупант розповів про особливості підписання контрактів в російській армії та можливості потрапити до загонів "Шторм-Z" при відмові. Як стає зрозуміло з розмови, поранених також змушують підписати контракт.

"Та ні, я не підписував ще. Хлопці кажуть, їх два тижні тому поранило, то поки що нікого не напружують. Хоча в інших підрозділах, я чув, "штормами" лякають. Чесно, маячня якась. Значить тебе змушують контракт підписати, а якщо не підпишеш, то мобілізованих – в "шторма", – розповів окупант.

Нагадаємо, що вперше про існування підрозділів "Шторм-Z" стало відомо на початку квітня 2023 року, коли українські силовики захопили документи, що детально описують їхній набір та формування в місцях позбавлення волі.

Міністерство оборони Росії створило ці підрозділи за зразком ПВК "Вагнер" після розбрату з її власником Євгеном Пригожиним. Членів підрозділу набирають із російських в'язниць, обіцяючи, що успішна служба призведе до анулювання терміну покарання, а також заробітку у кілька тисяч доларів на місяць.

Насправді ж "шторми" кидають у найгарячіші точки, а позаду них часто виставляють "загороджувальні загони", які розстрілюють найманців, не даючи їм можливості ні відступити, ні припинити атаку.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...