Не побажаєш і ворогу! П'ять найгірших способів померти за версією науковців

Більшість людей бояться померти не своєю смертю. Але смерть від природних явищ може бути набагато гіршою та болючішою, передають Патріоти України.

Видання IFLScience опублікувало добірку п’яти найжахливіших смертей. Більшість із них відносно безболісні для жертв, але якщо побачити таке видовище, то воно точно запам'ятається на все життя.

Вулканічна лава

Смерть від пірокластичного потоку (потік суміші гарячих вулканічних газів, попелу та скельних уламків) або пірокластичного сплеску (псевдозріджена маса турбулентного газу та фрагментів породи, яка викидається під час вулканічних вивержень) завдає людині невимовних страждань. Лава рухається зі швидкістю 80 км/год і може досягати температури до 1000 градусів за Цельсієм.

Жертви помирали від сильного теплового шоку, а м'язи різко скорочувалися. Люди, яких не зачепила лава, ймовірно, задихнулися від токсичного вулканічного газу та попелу.

Водолазний дзвін

Ця конструкція призначена для транспортування водолазів на глибину і назад на поверхню, через її форму, обладнання назвали дзвоном. Оскільки це обладнання піддається величезному зовнішньому тиску, коли люди занурюються все глибше, повітря всередині цих дзвонів сильно стискається, і внутрішній тиск може бути неймовірно високим.

5 листопада 1983 кілька водолазів працювали на газовому родовищі. Вони залишили дзвін і перебували в закритому проході, але раптово затискач водолазного дзвона відкрився, спричинивши вибух. Водолози загинули миттєво.

Як тоді пояснили експерти, падіння тиску призвело до того, що повітря та рідина всередині людей швидко розширилися та розірвали їх нутрощі та тіла на частини.

Удар блискавки в приміщенні

Шанси померти від удару блискавки у приміщенні надзвичайно низькі. Проте у 2017 році людина померла саме від цього. Працюючи поруч із металевою колоною та між двома металевими конструкціями, блискавка влучила у стовп, потім пройшла крізь ногу та серце чоловіка і вилетіла через великий палець правої руки. 70% його тіла зазнали опіків першого, другого та третього ступенів.

Розчинення у вулканічному гарячому котлі

У деяких вулканах є геотермальна система гейзерів і гарячих джерел. Такі басейни мають лужне середовище і температура води там трохи нижча за температуру кипіння. Коли людина падає у такий басейн, то спочатку отримує опіки третього ступеня, в результаті чого всі шари шкіри пошкоджуються, чорніють та розриваються, а підшкірний жир википає.

Як не дивно, така смерть завдала б небагато болю, тому що нервові закінчення одразу згоріли б. Менш ніж за добу тіло повністю розчиниться і жодних останків знайти не вдасться.

Смерть від отрути змії

Бумсланг – це отруйна змія, хоч вона не дуже агресивна, але якщо відчуває загрозу, то може кинутися на людину. Якщо їхнім заднім іклам вдасться проникнути у вашу шкіру, то токсична речовина потече через весь організм.

Саме така доля спіткала герпетолога Карла П. Шмідта, якому у вересні 1957 року привезли змію для ідентифікації в Чиказькому музеї природознавства. Тварина вкусила чоловіка за великий палець лівої руки під час огляду. Він задокументував ефект отрути – і помер відразу наступного дня.

Спочатку у нього почалась сильна нудота, з'явився озноб (симптом, який полягає у виникненні відчуття холоду, що спричиняє спазм поверхневих кровоносних судин шкіри і супроводжується м'язовим тремтінням) і швидке підвищення температури тіла. У чоловіка почалась сильна кровотеча з рота.

Він продовжував кровоточити з різних отворів, включаючи ніс і очі, протягом деякого часу після цього, перш ніж остаточно втратити здатність реагувати на зовнішні подразники. Того дня він помер від паралічу дихання, коли його серце і мозок почали кровоточити.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...