Не такі вже й "зелені": Експерти зробили несподіване відкриття про електромобілі, на які покладає надію весь світ

Автомобільні експерти зробили несподіване відкриття про електромобілі, передають Патріоти України.

Все більше країн світу заявляють про намір заборонити продаж нових автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння в найближчі десятиліття, але наукові дослідження показують, що такий крок не допоможе екології.

Як повідомляє Daily Mail, електромобілі, під час детального вивчення всіх аспектів їх виробництва і експлуатації, виявляються не таким вже екологічним видом транспорту.
Зазначається, що в дослідженні, проведеному на замовлення Honda, Aston Martin, Bosch і McLaren, фахівці наочно показали, що електромобілі на стадії виробництва виділяють більше вуглекислого газу, ніж традиційні автомобілі.
Так, випуск електричного Polestar 2 призводить до появи 24 тонн вуглекислого газу, а виробництво Volvo XC40 "обходиться" всього в 14 тонн. Водночас, на Polestar 2, який спочатку на 63% “брудніше”, треба проїхати не менше 78 тисяч кілометрів, щоб вуглецевий слід електромобіля виявився менше, ніж у машини з бензиновим або дизельним мотором. Аналогічна ситуація і порівняно з обсягами викидів під час виробництва хетчбека Volkswagen Golf і його електричної версії Volkswagen e-Golf.

Раніше шведський виробник електромобілів Polestar повідомив, що транспортні засоби з електричною силовою установкою залишають більший “вуглецевий слід”, ніж традиційні автомобілі з ДВЗ. В процесі експлуатації транспорту ситуація змінюється лише за дотримання низки умов.

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...