Не усі сусіди виявились у захваті: У Києві помітили будинок для "Барбі" (фото)

У Києві спалахнув скандал через утеплення та перефарбування будинку на Подолі. Йдеться про будинок на вулиці Костянтинівський. Власники помешкання двох верхні поверхів, пофарбували стіни у рожевий та жовтий кольори. Пофарбований фасад у "колір Барбі", активно обговорюють у соціальних мережах, передають Патріоти України.

Дехто з киян навіть жартує, що рекламна компанія кінострічки Barbie зайшла надто далеко. Пофарбований фасад люди називають несмаком та вимагають від влади відреагувати. В Департаменті міського благоустрою КМДА запевнили, що пофарбований у "веселі" кольори будинок не є пам’ятником архітектури.

"На подібні роботи власники помешкання повинні були отримати дозвіл у міському департаменті - відкривається контрольна карта на порушення благоустрою. Але вони цього не зробили. Враховуючи, що ці роботи були проведені самовільно і місто їх не погоджувало, на місце завітає представник інспекції з благоустрою. Буде оформлений відповідний припис і далі, можливо, будемо розглядати питання щодо звернення до суду з вимогою привести фасад будинку до належного стану", - розповів Михайло Буділов, директор Департаменту міського благоустрою КМДА.

Буділов не виключає, що інспекторів можуть не впустити до житла – бо це приватна власність. Якщо власник вийде на контакт, то на нього може бути складений адміністративний припис.

У Департаменті додають, що подібні ситуації чітко не врегульовані законодавством, і такі самочинні перефарбування подекуди у столиці трапляються. Інспекторам з благоустрою необхідно буде детально розібратися у ситуації з пофарбованим фасадом будинку на Подолі.

Точно в кут воріт: Кандидат у збірну України допоміг МанЮнайтед U-18 "знищити" суперників з непристойним рахунком (відео)

субота, 28 вересень 2024, 19:55

Півзахисник Закері Бауманн відзначився забитим м’ячем у матчі між Манчестер Юнайтед U-18 та Блекберном U-18, повідомляють Патріоти України. На 30-й хвилині футболіст українського походження подвоїв рахунок у матчі. Закері отримав передачу від напарника...

"Був доброю та мудрою людиною": Внаслідок дронової атаки на Харківщині загинув суддя Верховного суду (фото)

субота, 28 вересень 2024, 19:15

У суботу, 28 вересня, внаслідок атаки російських дронів у Козачій Лопані Харківської області загинув суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Леонід Лобойко. Про це повідомив Верховний суд, передають Патріоти України. «Колектив Верховного...