Не варто боятись та ходити неохайними: Як уберегти себе від коронавірусу при відвідуванні перукарень та салонів краси

У Центрі громадського здоров’я дали рекомендації щодо відвідування салонів краси, перукарень та барбершопів в умовах ослаблення карантину, зазначають Патріоти України.

«Під час відвідування цих студій обов’язково потрібно дотримуватися фізичного дистанціювання, правил респіраторного захисту та гігієни рук. У жодному випадку не слід ігнорувати власну безпеку», – йдеться в повідомленні ЦОЗ у Facebook.

Під час відвідування салонів краси, як і в інших громадських місцях, необхідно триматися один від одного на відстані не менше метра. Також по можливості не торкатися руками до обличчя, особливо очей, рота і носа.

Після повернення з перукарні слід ретельно вимити руки теплою водою з милом протягом 20-40 секунд. Окрім того, необхідно регулярно обробляти руки дезінфектором з вмістом спирту не менш ніж 60%, щоб знищити віруси, які могли потрапити на шкіру.

У ЦОЗ рекомендують уникати місць великого скупчення людей, оскільки там висока ймовірність опинитися поруч із зараженою людиною.

Не варто забувати і про правила респіраторної гігієни. Чхаючи або кашляючи, треба прикривати рот і ніс згином ліктя або серветкою, яку потім варто викинути і вимити руки.

У разі підвищення температури і появи симптомів ГРВІ необхідно зателефонувати до сімейного лікаря.

Нагадаємо, перукарсьні та інші заклади,які надають послуги краси, відновили роботу з 11 травня після першого етапу ослаблення карантину.

Чи забиратимуть майно в ухилянтів - відповідь адвоката

вівторок, 30 квітень 2024, 0:30

Закон про мобілізацію набуває чинності 18 травня. Якщо військовозобов’язаний не оновив свої дані протягом 60 днів, то можуть бути застосовані санкції, передбачені законом: обмеження керуванням транспортом через звернення до суду, штраф. Про це розповів...

Виїзд за кордон під час війни: Чи має на нього право заброньована особа

вівторок, 30 квітень 2024, 0:27

В Україні триває загальна мобілізація та оголошено воєнний стан. У цей час чоловіки призовного віку отримують повістки та можуть вступити до лав ЗСУ. Але деякі з них мають право на відстрочку. У тому числі ті, хто має бронь від призову, передають Патрі...