Не вірте байкам 80-річної давності: Лікар розповів, чому важливо збивати температуру 37ºС

За словами Бориса Бриля, твердження, що підвищену температуру треба терпіти, аби організм швидше впорався з хворобою, "абсолютно безграмотні".

Необхідно знижувати підвищену температуру тіла будь-якого значення. Про це заявив анестезіолог з Ізраїлю Борис Бриль, передають Патріоти України.

"Досі розповідають, що не потрібно знижувати температуру. Років 80 тому це вважалося правдою. Але немає жодного наукового доказу цієї теорії. Температуру 37 градусів треба відразу знижувати", – підкреслив він.

Неправильна теза про те, що нібито при підвищеній температурі організм краще бореться з вірусами. Бриль пояснив, що в гарячку організм запускає безліч непотрібних компенсаторних процесів, наприклад, звуження просвіту кровоносних судин. За словами лікаря, твердження, що підвищену температуру треба терпіти, аби організм швидше впорався з хворобою, "абсолютно безграмотні".

Джерело: Обозреватель

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...