Не вистачить ні на що: На Прикарпатті розгорівся скандал через виплати жертвам повені (відео)

У місті Галич Івано-Франківської області люди виявилися незадоволеними розмірами виплат компенсацій після масштабної повені, передають Патріоти України.

Постраждалі скаржилися на несправедливий, на їхню думку, розподіл грошей. Стихія пошкодила майже 600 дворів, але лише приблизно сотню будинків міськрада визначила такими, що потребують компенсації, йдеться в сюжеті ТСН.

Чиновники розділили пошкоджені водою будинки на три категорії:

  • 300 тисяч гривень дадуть за зовсім зруйновані будинки
  • 50 тисяч грн – на будинки, що вимагають капітального ремонту
  • 20 тисяч грн – за пошкоджене житло

Водночас більшість пошкоджених будинків зарахували саме до останньої категорії. Постраждалі відзначили, що цих грошей недостатньо, адже в багатьох будинках потрібно заново відновити підлогу та стіни. Містяни вимагали проведення повторної експертизи.

"На 20 тисяч відшкодування – це хіба двері вхідні поставити, які в нас дуються. Підлогу, щоб найдешевшою плиткою застелити, – 18 тисяч", – розповіла потерпіла Олена Чемеринська.

Секретар міської ради Олен Скриник сказав, що повторну перевірку повинен проводити експерт.

"Депутат не може визначити, чи цей будинок вимагає капремонту або ж поточного. Повинен бути фахівець. В адміністраціях є в штаті люди, які могли б це кваліфіковано розписати. Ще 26 числа ми просили надати, але відповіді досі немає", – відповів чиновник.

Новий скандал: На Закарпатті жінки напали на військових (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:14

19 квітня на Закарпатті стався черговий конфлікт між місцевими жителями та представниками Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Про ситуацію розповіли у Закарпатському обласному ТЦК, передають Патріоти України. Там ...

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...