Не вживайте в жодному разі: У МОЗ пояснили, чому безконтрольне приймання антибіотиків смертельно небезпечне

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що антибіотикорезистентність - це стійкість бактерій до антибактеріального препарату, який має їх знищити, передають Патріоти України.

Цей процес вважають реальною загрозою людству, повідомляється на сторінці Центру громадського здоров’я. Якщо так піде і далі, то смертельним хворобам, збудниками яких є бактерії та з якими лікарі навчилися боротися за допомогою антибіотиків, не буде чого протиставити.

"Хтось приймає антибіотики без призначення лікаря. Хтось не дотримується рекомендацій і припиняє вживати препарат на свій розсуд. Це пришвидшує антибіотикорезистентність", – йдеться в повідомленні.

За прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), якщо нічого не вдіяти вже зараз, то до 2025 року більша частина протимікробних препаратів втратить свою ефективність.

"Лікування отиту, циститу більше не обмежиться вживанням ліків. А акушерам варто буде згадати, як приймати важкі пологи без кесаревого розтину. Бо операція загрожуватиме породіллі смертельною інфекцією", – заявили спеціалісти. Цього не можна допустити, наголосили вони.


Якщо завтра війна: Опитування показало, де у Європі громадяни найбільше готові захищати свої країни

середа, 24 квітень 2024, 15:30

Громадяни Вірменії, Азербайджану, Грузії, Косова, України, Албанії та Молдови найбільше серед європейців готові воювати за свою країну у разі потенційної небезпеки, передають Патріоти України.. Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчать дані ...

Збільшуємо демографічну кризу? Якими будуть наслідки заборони на консульські послуги

середа, 24 квітень 2024, 15:24

Позбавлення консульських послуг українських чоловіків за кордоном призведе не до покращення мобілізації, а до масових спроб отримати громадянство інших країн. Таку думку висловив відомий український активіст, волонтер та офіцер ЗСУ Мирослав Гай, перед...