
Вчені з'ясували, що чай може шкодити здоров'ю людини, оскільки містить небезпечні бактерії і грибки, особливо під час карантину через пандемію коронавірусу. Про це пише Daily Mail, передають Патріоти України.
Так, фахівець з харчових наук з Liverpool Hope University доктор Грейс Фархат звертає увагу на те, що багато людей сприймають карантин в якості додаткової відпустки, через що змінюють звичне харчування. Зокрема, у їх раціоні з'являється більше напоїв з кофеїном, включаючи і чай.
При цьому вони забувають, що в чаї містяться натуральні компоненти таніни, які пригнічують здатність організму абсорбувати ключові вітаміни і мінерали на кшталт заліза і кальцію. А це може стати реальною проблемою, якщо в раціоні під час карантину відсутня достатня кількість фруктів і овочів.
Тому доктор Фархат настійно рекомендує пити менше чаю під час основних прийомів їжі, тобто на сніданок, обід і вечерю, і взагалі виключити його в інший час. У той же час медик звертає увагу, що вживання чаю зменшує ризик хвороб серця і раку завдяки високому вмісту антиоксидантів. Тому для таких пацієнтів чай буде корисний, особливо якщо вони дотримуються всіх умов перебування на карантині.
У Делі розпочали експерименти із засівом хмар, щоб викликати штучний дощ і очистити повітря від небезпечного смогу. При цьому науковці попереджають про марність і ризики такого методу, передають Патріоти України з посиланням на Тhe Guardian. Ініціатор...
1 листопада 2025 року в Україні починає діяти нова система оформлення та продовження відстрочок від мобілізації. Зміни передбачають автоматичне продовження більшості відстрочок, пріоритет оформлення в цифровому форматі через застосунок Резерв+, а також...