"Негайно тікайте!": Харків'янин врятував кількох сусідів після удару РФ по нафтобазі (відео)

Під час пожежі, що спалахнула внаслідок російського удару, Володимир Клубенко, власник приватного будинку в Немишлянському районі Харкова, бігав по сусідніх будинках та стукав у ворота, закликаючи мешканців евакуюватися. Його дії дозволили врятувати життя багатьом людям. Про це повідомляє місцеве видання МедіаПорт. Дружина та донька чоловіка також встигли врятуватися, передають Патріоти України.

Володимир розповів, що будинок, який згорів, будувався з 1991 року. "Сам будував, все життя. Одна кімната лишилась, але жити там неможливо. Згорів перший і другий поверхи, даху немає. Батьківський будинок теж згорів", – розказує чоловік.

Під час атаки "шахедами" сам Володимир перебував на вулиці. "Я парився в бані. Попарився, вийшов. Тут чую – удар, аж похитнуло мене. І дим. Я вийшов з двору, думаю, піду гляну. Підіймаюся вгору – другий удар. І полум’я, журчання. Я не зрозумів, що це спочатку. Але потім по запаху стало зрозуміло. І полум’я. Я повертаюся назад, бігом по дорозі. Дружині телефоную, щоб бігом з дому тікала. Поки я добіг, уже не зміг зайти у калитку. Мені довелося оббігати і перестрибувати через паркан", – сказав він.

За словами чоловіка, потім він біг вулицею, стукав у ворота сусідів та закликав їх тікати. "Я потім бачив, що вони вискочили. І наступні сусіди теж вискочили. Вони потім мене питають: то ти стучав? Я кажу: так. „Дякую, що тарабанив, а то б заживо згоріли". Виходить, не всіх [врятував]. Там і лежачий був, я б не зміг його ніяк витягти… Я тут ледь не задихнувся", – розповів харків'янин.

Його сусідка Ольга Лагутіна розповіла, що коли полум'я охопило вулицю, вони з чоловіком встигли схопити лише документи. "Це добре, що Вовка потарабанив, інакше б ми всі згоріли! У нього крайній будинок. У нього була рука обпечена. Я йому кажу: Вово, дякую! Врятував", – сказала жінка.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...