Негідник є агентом ФСБ і щиро ненавидить Україну: У Запоріжжі затримали колишнього депутата-комуніста, котрий сформував мережу по наведенню російських ракет, - СБУ

Контррозвідка Служби безпеки затримала в Запоріжжі агента ФСБ - колишнього депутата міськради від компартії, який наводив на Україну російські ракети.

Затриманий - палкий прихильник комунізму. В 2001 році він отримав 6 років ув’язнення за те, що планував державний переворот. Коли вийшов на волю, вступив до компартії. У 2015-му майже пів року був депутатом Запорізької міськради. Також брав активну участь у діяльності прокремлівських організацій "Союз радянських офіцерів" та "Безсмертний полк".

Наприкінці 2022 року чоловіка завербував кадровий співробітник ФСБ.

"Для виконання ворожих завдань російський агент сформував власну інформаторську мережу.

До її складу ввійшли колишні "однопартійці" фігуранта, які проживають у Запоріжжі. Через них він "в темну" отримував інформацію про діючі промислові підприємства і технічний стан критичної інфраструктури", - йдеться у повідомленні.

Зрадник знімав українські об’єкти на фото та відео і надсилав росіянам. Після ворожих ударів - "звітував" до ФСБ про їхні наслідки.

Тепер його підозрюють в державній зраді (ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу). Чоловіка відправили під варту. Йому загрожує довічне ув’язнення.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...