Неймовірно! Папіруси з літературними творами Стародавнього Єгипту виявили в ...муміях крокодилів

Давні єгиптяни вважали нільських крокодилів втіленням одного з богів.

Група вчених під керівництвом Едрю Хогана, що вивчає стародавні єгипетські документи в бібліотеці при Каліфорнійському університеті, виявила, що в папірусах, якими були набиті мумії крокодилів, збереглися свідчення про життя древніх єгиптян. У деяких з них вчені виявили літературні твори. Про це пише Express, передають Патріоти України.

За інформацією видання, в кінці 19 століття археологи знайшли велике поховання сотень муміфікованих крокодилів в стародавньому місті Тебтуніс, який в даний час носить назву Телль-Умм-ель-Барагат.

Як відомо, давні єгиптяни вважали нільських крокодилів втіленням одного з богів. На думку експертів, цих рептилій пов'язували з Собеком, який уособлював води річки Ніл і їх розливи. Єгиптяни вірили, що Собек відлякує сили темряви, захищаючи від них як людей, так і богів.

У стародавні часи нільські крокодили представляли велику небезпеку для жителів, що жили біля берегів річки. Вони вважали їх дуже сильними тваринами, до того ж розміри цих крокодилів становили не менше 6 метрів в довжину. Через це рептилії приносилися в жертву єгипетським богам.

Методи бальзамування рептилій були такими ж, як і при муміфікації людей. Для збереження форми, тушки тварин набивали старими списаними папірусами.

Коли мумії рептилій були виявлені, єгиптологи вважали, що манускрипти не мають особливої цінності. Тільки через дві сотні років визнали їх цінність.

У липні Україну накриють зливи та град: Синоптикиня дала довгостроковий прогноз і попередила про "сюрпризи"

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:47

Наприкінці квітня в Україні буде похолодання, можуть навіть вдарити заморозки вночі, а на початку червня пройдуть сильні дощі зі шквалами. Однак, за прогнозами погоди від наших фахівців, літо в Україні буде на 1-2 градуси теплішим за норму, і вже в дру...

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...