Неймовірно гарні коштовності: На аукціон виставили унікальні прикраси дружини Наполеона Бонапарта (фото)

Наполеон I Бонапарт був одержимий ідеями величі Стародавнього Риму, тому ввів у Франції моду на античність, що прямо відобразилося на аксесуарах головних модниць країни — його дружини Жозефіни та сестер. У багатьох ювелірних виробах були присутні портретні камеї, інталії, золоті плетіння, лаконічність, інформують Патріоти України.

У листопаді на аукціоні Sotheby's представлять дві діадеми, які, імовірно, належали раніше дружині французького імператора Жозефіні Богарне. Вони виконані в антично-французькому стилі того часу і є частиною параюра (набору, куди ще входили гребінець для волосся, поясна прикраса, сережки). Подібний стиль в ювелірному мистецтві став символом постреволюційного зсуву Франції у бік простоти — химерні вироби минулого більше не були в моді.

Жозефіна Бонапарт / © Getty Images

Жозефіна підтримувала ідеї чоловіка та розуміла цінність свого публічного іміджу. Саме тому, щоб підвищити престиж нового режиму, використовувала одяг та коштовності. Але попри бажання відмовитися від стилю минулого, витрачала на одяг та прикраси не менше, ніж її попередниці, і за шість років на свій туалет вона витратила значну суму – понад 25 мільйонів франків, що набагато перевищувало встановлену їй допомогу.

Жозефіна Бонапарт / © Getty Images

Ймовірно, тіари були виготовлені в Парижі 1808 року. Вони прикрашені камеями, які, як вважалося, наділяли власника такими якостями як героїзм, вірність та любов. Ці коштовності протягом 150 останніх років були у приватній колекції у Великій Британії. Очікується, що разом вони принесуть 410-690 тисяч доларів. Обидва вироби досі зберігаються в оригінальних шкіряних коробках.

Перша діадема виготовлена із золота, прикрашена блакитною емаллю та сердоліком (напівкоштовним каменем). Друга діадема теж із золота. Виготовлена Жаком-Амбуазом Олівера, покрита емаллю і прикрашена п'ятьма овальними камеями з твердого каменю із Зевсом, Діонісом, Медузою, Паном і Гайєю.

(щоб роздивитися обидві прикраси, гортайте праворуч)

"Імператорка Жозефіна зробила набагато більше, ніж зібрала колекцію старожитностей. Вона була першою, хто поєднував камеї та інталії з поширеними на той час перлами та діамантами, і задала моду на неокласику, яка охопила Париж, а потім і весь світ", — розповів Крістіан Споффорт., голова ювелірного відділу Sotheby's в Лондоні.

Результати виявились шокуючими: Жителів Словаччини спитали, кого вони вважать винними у війні в Україні

четвер, 2 травень 2024, 22:58

Понад 50% жителів Словаччини вважають, що війну РФ проти України спровокували західні держави та Україна. Про це йдеться у результатах дослідження Globsec Trends 2024, передають Патріоти України. Зазначається, що 41% опитаних словаків зазначили, що сам...

"Як тобі не соромно, мала б совість": Відома телеведуча, що переїхала до Норвегії, розповіла, як хейтери влаштовують "полювання" на українок в соцмережах

четвер, 2 травень 2024, 22:34

Популярна українська акторка та телеведуча Тала Калатай через повномасштабну війну знайшла тимчасовий прихисток у Норвегії. Туди артистка переїхала з двома дітьми. Акторка розповіла, як живеться українцям за кордоном, передають Патріоти України. Артист...