Ні вперед, ні назад: Через коронавірус сотню українців заблокували на кордоні Італії та Словенії (фото)

Група зі 100 українців виявилася заблокована на кордоні Італії та Словенії через карантин у зв'язку з епідемією коронавірусу, передають Патріоти України.

Застряглі українці повідомили ТСН.ua, що словенські прикордонники поміряли температуру у водія та ухвалили рішення не пропускати автобуси, закликавши їх вернутися до Італії.

Більшість пасажирів не хоче повертатися, оскільки термін їхнього перебування за біометричними паспортами в країнах ЄС закінчується, тому вони ризикують отримати депортацію та заборону на в'їзд. Автобуси виконували рейси Мілан – Київ і Барі – Херсон. Також на кордоні перебувають і румунські автобуси, але без пасажирів.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....