Нічого не приховати: Американські вчені створили технологію розпізнавання фейкових фотографій

Розробники з Adobe і Каліфорнійського університету в Берклі створили систему, яка за допомогою штучного інтелекту визначає відфотошоплені фотографії, повідомляют Патріоти України.

В епоху постправди і deepfake-технологій, будь-які дані в мережі можуть виявитися підробленими або видозміненими. Розробники навчилися створювати реалістичні зображення на основі декількох ліній кольорових ескізів, а також генерувати справжні портретні фото неіснуючих людей.

Щоб якось відрізняти підробку від оригіналу, компанія Adobe спільно з представниками Каліфорнійського університету в Берклі створила спеціальну нейронну мережу. Як пише TechCrunch, система може не тільки визначити, яка фотографія була змінена у фотошопі, а й порадити, як прибрати ці зміни.

Штучний інтелект навчали за допомогою тисяч випадкових картинок з інтернету, і, в підсумку, технологія визначає відредаговані фотографії з точністю до 93%.

Компанія Adobe, як виробник одного з найпопулярніших фоторедакторів Photoshop, планує боротися з поширенням фейкового медіаконтенту в мережі, і їх розробка може допомогти іншим компаніям в цьому.

Поки інтелектуальна система Adobe — це тільки прототип, але компанія планує продовжити роботу в цьому напрямку і незабаром повинна випустити повноцінне ПО для визначення фейків.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...