Нічим перекрити дефіцит: Українців попередили про стрімке подорожчання "стратегічного" продукту

Цьогоріч гречка може суттєво подорожчати, передають Патріоти України.

"Старого врожаю вже немає, а нового ще немає. Молотити будуть десь через 2 тижні. При цьому на ринку дефіцит крупи. Бракує імпорту з Росії", – говорить виконавчий директор Міжнародної асоціації гречки Сергій Громовий.

За його словами, в Україні посіяли половину від мінімальної потреби гречки. "Раніше імпорт гречки з Росії був проблемою для України. Зараз Росія припинила нарощувати виробництво. Більш того, відкотилася за рівнем посівних площ на 10 років назад. Також ввела заборону на вивезення гречки", – пояснює Громовий.

Гречку можуть продавати Польща та Китай. Але вона відрізняється за смаком від тієї крупи, до якої звикли українці. "Ціни на гречану крупу на полицях магазинів високі – 35 гривень і більше за кілограм. Швидше за все, гречка буде дорожчати", – прогнозує фахівець.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...