"Нєльзя еканоміть на "богє": Мережа обурена вартістю свічок у церкві УПЦ МП (фото)

Українці висловилися з приводу зажерливості "святих отців".

У мережі обурилися вартістю свічок в одному з храмів Української православної церкви Московського патріархату (УПЦ МП) в Києві. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на пост "Киев Лайф" у соціальній мережі Facebook.

Відповідне фото з розцінками опубліковано на сторінці "Киев Лайф".

"В церквах Московського патріархату свічки дорожчі за хліб. Мабуть, у них або віск прив'язаний до долара, або не можна економити на Богу", - зазначили в публікації.

Користувачі мережі також прокоментували ситуацію:

"Мене завжди коробило, коли в церкві висять прейскуранти на все, це що -крамниця або Божий Храм? А автомобілі, на яких їздять служителі культу? Про яку віру можна говорити? Подивіться на намісника Києво-Печерської лаври, він веде себе так, що начебто він ...немає слів. Старці давно говорили: церкви набудують, але благодаті в них не буде. А на свята приїжджають на дорогих автомобілях не помолитися Богові, а показати своє наближення до батюшки (ніби він святий), і позмагатися, чия машина крутіша, соромно дивитися".

"Нещодавно була в Греції. Там у храмах свічки лежать доступно, кожен може взяти і, якщо є можливість, залишити гроші, скільки людина може".

"Церква це давно вже бізнес...високоліквідний, причому конкуренція крутіше, ніж в банківській сфері. А нових або принижують, або ліквідують".

"Ви зайдіть в УПЦ - те ж саме, - це вже не церква, а бізнес-лавочка. Вірити треба, але ходити не варто. Посередників між Богом і народом багато стало".

"Люди, ну ви дивні...ви бачили на якихось джипах ці "святі отці" катаються...а бензин нині дорогий і ці джипи потрібно заправляти... Тому, "купи свічку", і "подай на храм", зрозуміло, куди йдуть ці гроші...Кадило крутиться-лавеха каламутиться".

"Всі ці продажні попи вже давно відійшли від Бога. Нема чого туди ходити".

"Це був наклеп": Тернопільська бібліотека після скандалу з переселенцем попросила в омбудсмена "захисту від хейту"

середа, 24 квітень 2024, 13:53

Колектив Тернопільської обласної бібліотеки для дітей зробив офіційну заяву і звернувся до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця. Відповідну заяву оприлюднили на сторінці бібліотеки, передають Патріоти України. "Колектив Те...

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...