Ніхто не є в безпеці... У Китаї від коронавірусу вперше померли діти...

До тепер вважалось, що малеча відносно легко переносять цей вірус

A medical worker examines a child for signs of COVID-19

У Китаї від коронавірусу померли 10-місячна дитина і підліток. Це доводить те, що не всі молоді люди і діти застраховані від смерті внаслідок зараження COVID-19, повідомляють Патріоти України з посиланням на Los Angeles Times.

Немовля померло в середу, 18 березня. Протягом чотирьох тижнів дитина страждала від поліорганної недостатності, перш ніж у неї виявили коронавірус. Також у малюка була закупорка кишечника.

Китайська дослідницька група зі коронавірусу у дітей повідомляє, що в країні всього заражена 171 дитина, троє перебували у важкому стані й потребували інтенсивної терапії, зокрема 10-місячна дитина.

Лікарі припускають, що зазначених дітей більш уразливими до коронавірусу зробили супутні хвороби. Двоє інших дітей, як і немовля, мали серйозні проблеми зі здоров’ям: один лікувався від лейкемії, другий – хвороби нирок.

Інші дослідження Центру контролю за захворюваннями КНР інформують про 2 тис. 143 випадки зараження коронавірусом дітей, серед них 14-річна дитина, яка померла.

Однак невідомо, чи були у підлітка хронічні захворювання й як інші діти перенесли COVID-19.

Між тим експерти з медичного наукового видання The New England Journal of Medicine проаналізували, що у понад 4,4% заражених дітей не було симптомів коронавірусу, 51% – мали легкі симптоми (кашель, біль у горлі, нежить, втому). Решта 39% дітей хворіли на пневмонію з кашлем.

У важких випадках у неповнолітніх спостерігалися висока температура, кашель, проблеми зі шлунком. У критичних випадках виникали дихальна недостатність, шок, запалення мозку і збій в роботі життєво важливих органів.

Серед дітей, віком до року, критичний стан був у 18%. Серед тих, кому виповнилося від шести до 15 років, інфікування легко перенесли лише 7%.

Експерти поки не знають, чи могли діти, які не мають симптомів взагалі або їхню легку форму, поширювати коронавірус.

"Я цих п***рів не підтримую": Даріо Срна пояснив, чому поставив лайк під ганебним постом легенди футболу, який виступив на росТБ

четвер, 25 квітень 2024, 13:17

Спортивний директор Шахтаря Даріо Срна розповів, чому поставив лайк під фото колишнього бразильського футболіста Кафу, де він виступав на одному з російських телеканалів. Хорватський функціонер заявив, що вподобав публікацію Кафу, оскільки не одразу зр...

"Бройлер. Савченко. Жирна. Дякую за підтримку": Захисниця Азовсталі Пташка відповіла хейтерам, які критикують її фігуру

четвер, 25 квітень 2024, 13:03

Захисниця Азовсталі, парамедикиня-доброволець Національної гвардії України Катерина Поліщук на позивний Пташка емоційно відповіла хейтерам, які критикують її фігуру. Пташка опублікувала емоційний допис на своїй сторінці в Instagram, де звернулася до хе...