“Нова пошта“ з 2022 року регулярно доставлятиме посилки безпілотниками

Компанія Нова пошта планує з наступного року розпочати регулярну доставку посилок до міст-мільйонників безпілотниками. Компанія здійснила вже другий тестовий переліт БПЛА із посилками на борту. Політ пройшов вдало, повідомляють Патріоти України з посиланням на today.ua.

Перший тестовий політ було виконано з Києва до Харкова. А цього разу безпілотника відправили зі столиці до Львова. Причому цей політ відрізнявся від першого тестового випробування тим, що тут було випробувано іншу модель безпілотника.

Його відмінність від того, який здійснював перший переліт, у тому, що він має вертикальний зліт. А отже, для зльоту та посадки літального апарату не потрібно шукати прилеглий аеродром зі злітною смугою. Цей БПЛА було відправлено Новою поштою зі свого київського терміналу та прийнято на її львівському терміналі.

Безпілотник вилетів із десятьма невеликими посилками загальною вагою понад 2 кг о 9:00 ранку з Києва і за 5 годин був уже у Львові - прямо в місці призначення. Доставник летів без підзарядки, проміжних посадок та відхилень від маршруту.

Взагалі такий БПЛА може перебувати в польоті без підзарядки до 12 годин і нести на собі вагу до 16 кілограмів. При цьому він поводиться в польоті як пілотований апарат. Він розпізнає перепони на своєму шляху і здатний сам від них ухилитися. Крім того, його політ контролюють із землі, і будь-якої хвилини оператор дистанційно може взяти управління на себе.

Дальність дії каналу зв'язку для дистанційного керування становить 200 км. Але при цьому в апараті передбачені резервні канали зв'язку, які дозволяють підключитись до його управління операторам з інших точок країни. Таким чином, по дорозі БПЛА з посилками від Нової пошти "не був один" ані миті: за ним стежили на усьому шляху його польоту.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...