Нові обличчя? До Ради пройшов екс-помічник Портнова, прізвище якого фігурує у записах щодо захоплення Криму

Фігурант телефонних розмов радника президента РФ щодо захоплення Криму Сергій Коровченко переміг на 210-му окрузі, в місті Прилуки на Чернігівщині. Про це пише "Слідство.Інфо", повідомляють Патріоти України.

Адвокат і голова громадської організації Сергій Коровченко у 2013-2014 роках очолював Головне управління юстиції Автономної республіки Крим.

Прізвище Коровченка фігурує в так званих "плівках Глазьєва" - телефонних розмовах радника президента РФ щодо захоплення Криму, записаних українськими спецслужбами. Записи оприлюднили під час судового процесу над Віктором Януковичем, а згодом журналісти Цензор.нет опублікували їх розшифровки на сайті видання.

Згідно з цими розшифровками, радник президента Росії Сергій Глазьєв у розмові з депутатом Держдуми Костянтином Затуліним, яка відбулася в лютому 2014 року, стверджує, що "міністр юстиції Криму" Сергій Коровченко є людиною Віктора Медведчука й радить зберегти його на посаді:

"Дивись, я там з Медведчуком зараз зв'язався, вони дадуть свої пропозиції. У них там уже зараз міністр юстиції Криму, який чинний на сьогодні, - Коровченко Сергій Володимирович. Це їхні хлопець, вони його добре характеризують. Він сказав, що підтягне команду юридичну. Нам треба цього Коровченка зберегти. Він уже міністр юстиції Криму, щоб він там і залишився", - казав Глазьєв російською.

Коровченко на посаді не лишився. Утім, за фактом цієї розмови українські правоохоронці проводили розслідування, однак офіційних претензій колишньому очільнику управління юстиції Криму не висунули.

До роботи в Криму Сергій Коровченко з 2006-го по 2010 роки був помічником народного депутата Андрія Портнова, спершу на громадських засадах, а потім на платній основі. Також помічницею Портнова працювала рідна сестра Коровченка — Яна Нестор (Коровченко).

Після перемоги на виборах 2010 року Януковича Портнов пішов працювати в Адміністрацію президента, де займався судоустроєм. А Коровченко переїхав до Криму та у 2012 році очолив управління з представництва в судових органах Ради міністрів автономної республіки. А потім — кримське управління юстиції.

Портнов повідомив журналістам Слідства.інфо, що з Коровченком уже давно не спілкується. Та додав, що йому "нецікаво нічого, що в нього відбувається". Сам Коровченко на питання журналістів про його зв’язки з Портновим і роль в анексії Криму не відповів.

Під час виборчої кампанії Сергія Коровченка підтримала партія "Батьківщина". Зокрема, під час зустрічей з виборцями й публічних заходів його неодноразово супроводжував депутат з команди Юлії Тимошенко Валерій Дубіль.

А зять Коровченка, Віталій Нестор очолює столичний осередок "Батьківщини". У 2016 році Коровченко також подавав документи, щоб стати суддею нового Верховного Суду, але його не допустили до конкурсу.

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...