Новий вірус-вбивця атакує: У Китаї померла перша людина від хвороби мавп

У Китаї зафіксовано перший випадок смерті людини, яка заразилася вірусом мавпи B (BV - єдиний ідентифікований вірус герпесу приматів, який проявляє серйозну патогенність у людей). Жертвою нового вірусу став ветеринар з Пекіна, але його близькі контакти поки захищені від цього, пише Global Times, передають Патріоти України.

Відзначається, що у 53-річного ветеринара-чоловіка, що працює в установі, що займається дослідженнями приматів, були виявлені перші симптоми нудоти і блювоти через місяць після того, як він зробив розтин двох мертвих мавп на початку березня, повідомили китайські органи з контролю і профілактики захворювань в суботу.

Раніше в Китаї не було зафіксовано смертельних або навіть клінічно очевидних інфекцій вірусом мавпи B, тому випадок ветеринара став першим випадком зараження людини цим вірусом, виявленим в країні. У квітні дослідники зібрали спинномозкову рідину у ветеринара і визначили, що тести дали позитивний результат на вірус, проте зразки його близьких знайомих показали негативні результати.

Що таке вірус мавпи B

Вірус, спочатку виділений в 1932 році, є ензоотиком альфа-герпесу у макак. Він може передаватися при прямому контакті і обміні виділеннями організму і має рівень смертності від 70 до 80 відсотків.

China CDC Weekly припускає, що цей вірус мавп може становити потенційну загрозу для мають з ними справу професійних працівників. Тому підкреслюється необхідність усунути вірус під час розвитку певних, вільних від патогенів резус-колоній і посилити нагляд за лабораторними макаками і професійними працівниками в Китаї.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...