Обережно, море! Відпочиваючі в Кирилівці та Бердянську підхопили інфекцію після купання

Захворюваність на гостру кишкову інфекцію на 27% вище за рівень минулого тижня.

У Запорізькій області збільшилася кількість випадків захворювання на гостру кишкову інфекцію. Про це повідомили в Запорізькому обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України, пишуть Патріоти України із посиланням на місцеве видання.

«З 20.07.19 по 26.07.2019 р захворюваність на гостру кишкову інфекцію на 27% вище за рівень минулого тижня, зареєстровано 275 випадків», - йдеться в повідомленні. Серед причин захворювань ГКІ найчастіше була неякісна м'ясна продукція - 24,2%, молочна продукція - 20,0%, овочі, фрукти - 17,0%.
Крім того, 17 осіб підхопили інфекцію після купання у водоймі. Зокрема, в річці Дніпро (1 випадок), а також в Азовському морі: у Кирилівці (2 людини) і в Бердянськ (14 випадків).

Зворотній потік? ДПСУ затримала "мандрівників" в гідрокостюмах, які нелегально повертались до України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:28

Прикордонники виявили двох чоловіків поблизу українсько-польського кордону, які намагались повернутись до України через брак роботи у Німеччині, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Державної прикордонної служби (ДПСУ). "Двох чоло...

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...