"Оборудка" на мільйони: В Україні викрили масштабну схему розкрадання і вивезення лісу (фото)

Служба безпеки України викрила групу осіб, які експортували з території Івано-Франківщини та Буковини незаконно вирубану деревину. У результаті вдалося запобігти нанесенню мільйонних збитків державі. Про це повідомляє прес-служба СБУ, передають Патріоти України.

Оперативники встановили, що зловмисники протягом 2019 року протиправно переправили за кордон більше двох тисяч кубометрів деревини хвойних порід. Для легалізації незаконно вирубаного лісу вони використовували вкрадені у реальних підприємців або підроблені товарно-транспортні накладні про походження продукції.

На їх основі виготовлялися сертифікати для оформлення митної документації. Частина деревини вивозилася за кордон поза митним контролем.

Під час ряду обшуків правоохоронці вилучили документацію, підготовлену ділками для легалізації і вивезення за межі нашої країни незаконно зрубаної деревини на суму понад 3 мільйони гривень.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 364-1 (зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) Кримінального кодексу України.

Катерина Кухар відреагувала на критику військового Олександра Терена і зізналася, чи танцює під Чайковського

субота, 20 квітень 2024, 15:52

Прима-балерина і керівниця хореографічного коледжу Катерина Кухар прокоментувала висловлювання військового Олександра Терена про те, що вона і танцюрист Олександр Стоянов «заробляють на балетних постановках російських композиторів», передають Патріоти ...

"В його діях немає жодних порушень": Суддя, який вдвічі перевищив швидкість та наїхав на поліцейського, уникнув покарання

субота, 20 квітень 2024, 15:40

Друга Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя (ВРП) 17 квітня 2024 року розглянула дисциплінарну справу щодо судді Тульчинського районного суду Вінницької області Сергія Ковганича, затриманого поліцією у березні 2023 року за перевищення швидкості. Н...