Однак тарифи підвищують: Мобільні оператори пояснили, чому вкрай складно забезпечити автономності мереж без світла

Київстар, Vodafone та lifecell повідомляють, що забезпечити 100% автономність мобільного зв’язку та інтернету протягом 10 годин під час відключень електропостачання вкрай складно, навіть за максимальних зусиль. Про це йдеться у спільній заяві мобільних операторів, яка є у розпорядженні ЕП, передають Патріоти України.

Зазначається, що оператори продовжують працювати над підвищенням енергостійкості своїх мереж, однак це потребує значних ресурсів та часу.

Нещодавно Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ) зобов'язав операторів забезпечити повну автономність зв'язку протягом 10 годин під час відключень світла.

Виконання вимог щодо 10-годинної автономності мобільного зв'язку під час блекаутів залежить від ситуації в енергетиці. Графіки відключень ускладнюють роботу обладнання, а для дотримання вимог необхідно перебудувати інфраструктуру та узгодити дії з енергетиками.

Для цього потрібно забезпечити безперебійне постачання електроенергії для заряджання резервного обладнання. Це вимагає дозволів на збільшення потужності електропостачання, оскільки зростання кількості акумуляторів створює додаткове навантаження на енергосистему.

Аби забезпечити заряджання акумуляторів, які будуть живити базові станції мобільних операторів протягом 10 годин у випадку знеструмлення, знадобиться потужність близько 2,8 ГВт-год електроенергії на добу.

Виконання вимог НЦУ ускладнюють ще кілька факторів: нестача персоналу для обслуговування резервного обладнання, неможливість встановлення генераторів на дахах будівель, відсутність необхідних акумуляторів та генераторів в Україні, складні процедури розширення орендованих площ, а також нестабільна ситуація в енергетиці.

Через часті відключення електроенергії та перевантаження мережі під час блекаутів, якість мобільного зв'язку і інтернету погіршується, що унеможливлює дотримання необхідних стандартів.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...