Офісу Зеленського довелося виправдовуватися через "Півня у косоворотці", котрий "оселився" в резиденції президента

Схоже автори проекту шукали спільне з вбранням президенської пари, що викликало цьогорічний скандалОфіс президента України знову потрапив в скандал з вишиванкою. Цього разу в мережі розкритикували встановлені під вікнами Офісу фігури фантастичних звірів, створені за мотивами творів всесвітньо відомої художниці Марії Приймаченко.

Фігурка — предмет суперечок

Деяким здалося, що казкова фігура селезня одягнена не в вишиванку, а в російську сорочку-косоворотку.

Більш того, птаха обізвали «півнем».

У підсумку в Офісі були змушені показати оригінальну картину художниці, з якої і створювали фігуру, додавши, що такий розріз на комірі сорочки характерний для національного костюма Дніпропетровського регіону, де був досить популярним в XIX столітті.

Полотно створено в 1987 році, його повна назва — «Качур курити у палчатках, Щоб не обпаліть руки и п'яти».

А в мережі можна побачити і інші скульптури, що є сусідами тепер з оскандалився селезнем.

Нагадаємо, раніше схоже пояснення дизайну вишиванки Зеленських робив і радник президента Михайло Подоляк, який розповів, що розробкою святкового одягу для президентського подружжя займався дизайнер Артем Климчук.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...