Осколок пройшов через груди дитини, ми бачили через дірку, як б’ється її серце: Лікар з Маріуполя розповів про жахіття війни

Медик швидкої допомоги Сергій Чорнобривець, який надавав людям допомогу у Маріуполі, розповів, з чим доводилося стикатися лікарям у місті, яке нещадно обстрілюють окупанти. Місто опинилося в оточенні російських загарбників, передають Патріоти України.

Однією з ситуацій, яка найбільше запам’яталася медику, був порятунок життя маленької 7-річної дівчинки, яка потрапила до лікарні з сильним осколковим пораненням грудини. Про це Сергій розповів в інтерв’ю виданню Заборона.

"Дівчинка семи років. Привезли батьки. У неї осколкове поранення пройшло через грудину. Вона лежала на животі в машині і ми бачили, як через цю дірку б’ється її серце. І вона при цьому була жива", – згадує медик.

Дівчинка пробула 15 днів у реанімації і вижила. Коли вона вже покинула лікарню, то згодом намалювала малюнок і передала його медикам через свого тата. Коли лікарі взяли в руки такий подарунок, мало не розплакалися, каже Сергій.

Раніше повідомлялося, що Українка врятувала 100 людей з блокадного Маріуполя. Українка, якій у 2014 році довелося покинути рідний Донецьк, тепер змушена була виїхати з Маріуполя, який оточили російські війська. Після цього вони з чоловіком поклялися допомогти втекти і іншим.


Спеки не буде? Метеорологиня розповіла, якої погоди чекати влітку в Україні

середа, 24 квітень 2024, 6:59

Очікується, що цьогоріч літо в Україні може бути теплим, але не спекотним. Про це "24 каналу" розповіла метеорологиня Віра Балабух, передають Патріоти України. "Відповідно до тих розрахунків які є зараз, очікується що літо в Україні може бути теплим, ...

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...