Остання представниця "золотої ери Голлівуду": Померла зірка фільму "Віднесені вітром"

Актриса померла уві сні в своєму будинку, де жила більш ніж 60 років.
Олівія де Хевілленд у молодості. Архівне фото.

У Парижі 25 липня померла актриса Олівія де Хевілленд, відома своєю роллю Мелані Гамільтон у фільмі "Віднесені вітром". Жінці було 104 роки, повідомляють Патріоти України із посиланням на Deadline.

За даними видання, актриса померла уві сні в своєму будинку, де жила більш ніж 60 років. "Смерть настала з природних причин", – додав співрозмовник журналістів.

Олівія де Хевілленд – англо-американська актриса, одна з найбільш популярних і затребуваних голлівудських актрис 1930-х і 1940-х років. Її називали однією з останніх представників "золотої ери Голлівуду".

Олівія де Хевілленд у молодості.

Актриса була володаркою двох "Оскарів" за кращу жіночу роль у картинах "Кожному своє" (1946) і "Спадкоємиця" (1949). Її також нагородили двома "Золотими глобусами".

За роль Мелані в фільмі "Віднесені вітром" актрису номінували на "Оскар", але перемоги вона не отримала.

Мелані Гамільтон у "Віднесених вітром".

Олівія де Хевілленд у молодості.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...