Отримували гроші через "благодійний фонд": Ректора та проректора університету в Харкові зловили на 300-тисячному хабарі

Ректора та проректора затримали. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

У п'ятницю, 15 травня, в Харкові поліція затримала ректора і одного з проректорів харківського університету - вони отримували хабар від приватного підприємця, інформують Патріоти України.

Як повідомляє прес-служба МВС, встановлено, що від підприємця вимагали 300 тисяч гривень за згоду на оренду приміщень університету. Чиновники вказали перерахувати ці гроші на рахунок підконтрольного їм благодійного фонду.
Під час обшуку в університеті правоохоронці встановили, що ректор особисто отримав квитанцію про переказ грошей на рахунок благодійного фонду. Ректора та проректора затримали. Їм загрожує до 10 років позбавлення волі. За інформацією NewsRoom, затримано ректора і проректора Харківського національного аграрного університету імені Докучаєва.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....