На Поділлі, у місті Хмільник Вінницької області, чоловік знайшов сім грибів-дощовиків, розмір кожного більший за людську голову. Про це пише gazetahm.org, передають Патріоти України.
Сезон грибів розпочався вдало для Миколи Гуцола, який приніс з лісу справжніх велетнів. Найбільший заважив 3 кг. «Збирати гриби – для мене одне задоволення, вони всі смачнючі, і дощовики – не виняток. Ці гриби знають всі мало не з дитинства, але чомусь майже ніхто не бере. А даремно, адже ці білі «голівки» – родичі печериці, дуже смачні та нагадують на смак м’ясо курки. А як апетитно виглядають на сковорідці! Головне, після збирання їх довго не зберігати, аби не позеленіли. Поки всередині білі, готуйте та смакуйте», – розповів чоловік.
Між іншим, дощовики є ще й отруйні, тому важливо знати відмінності їстівних від отруйних.
«Справжні дощовики ростуть по одному, мають тонку і крихку шкірку, а отруйні – міцну та ущільнену, – розповідає Микола Дмитрович. – На їстівних дощовиках зверху помітні дрібні шипи, а от отруйні шипів не мають… І ще – аромат: їстівні дощовики мають приємний грибний аромат на відміну від отруйних.
Дощовики ще й корисні. Їхні цілющі властивості покращують серцево-судинну систему, очищують організм та виводять радіонукліди і токсини, підвищують імунітет, знижують ризик появи пухлин, поліпшують обмінні процеси організму та сприятливо впливають на шкіру.
Найчастішою причиною смерті людей у світі, за даними фахівців, є ішемічна хвороба серця. В середньому вона стає причиною близько 13% від загальної кількості смертельних випадків, передають Патріоти України. Часто цю недугу, яка вбиває найбільше людей, ...
Європейський Союз (ЄС) схвалив перехідні заходи для українського експорту, які почнуть діяти з 6 червня 2025 року, адже завершується дія "торговельного безвізу". Завдяки цим заходам торгівля між Україною та ЄС продовжиться без перерв, а надалі плануєть...