На Поділлі, у місті Хмільник Вінницької області, чоловік знайшов сім грибів-дощовиків, розмір кожного більший за людську голову. Про це пише gazetahm.org, передають Патріоти України.
Сезон грибів розпочався вдало для Миколи Гуцола, який приніс з лісу справжніх велетнів. Найбільший заважив 3 кг. «Збирати гриби – для мене одне задоволення, вони всі смачнючі, і дощовики – не виняток. Ці гриби знають всі мало не з дитинства, але чомусь майже ніхто не бере. А даремно, адже ці білі «голівки» – родичі печериці, дуже смачні та нагадують на смак м’ясо курки. А як апетитно виглядають на сковорідці! Головне, після збирання їх довго не зберігати, аби не позеленіли. Поки всередині білі, готуйте та смакуйте», – розповів чоловік.
Між іншим, дощовики є ще й отруйні, тому важливо знати відмінності їстівних від отруйних.
«Справжні дощовики ростуть по одному, мають тонку і крихку шкірку, а отруйні – міцну та ущільнену, – розповідає Микола Дмитрович. – На їстівних дощовиках зверху помітні дрібні шипи, а от отруйні шипів не мають… І ще – аромат: їстівні дощовики мають приємний грибний аромат на відміну від отруйних.
Дощовики ще й корисні. Їхні цілющі властивості покращують серцево-судинну систему, очищують організм та виводять радіонукліди і токсини, підвищують імунітет, знижують ризик появи пухлин, поліпшують обмінні процеси організму та сприятливо впливають на шкіру.
Організатори конкурсу World Press Photo відкликали запрошення на церемонію нагородження фотокореспондента російського пропагандистського агентства ТАСС Михайла Терещенка. У заяві на сайті організації таке рішення пояснили «зростанням напруженості на єв...
Українському пілоту літака-винищувача F-16 Павлу Іванову, який загинув 12 квітня під час захисту країни від атак, посмертно присвоїли звання Героя України. Відповідний указ підписав президент Володимир Зеленський. Про це свідчить інформація на офіційно...