На Поділлі, у місті Хмільник Вінницької області, чоловік знайшов сім грибів-дощовиків, розмір кожного більший за людську голову. Про це пише gazetahm.org, передають Патріоти України.
Сезон грибів розпочався вдало для Миколи Гуцола, який приніс з лісу справжніх велетнів. Найбільший заважив 3 кг. «Збирати гриби – для мене одне задоволення, вони всі смачнючі, і дощовики – не виняток. Ці гриби знають всі мало не з дитинства, але чомусь майже ніхто не бере. А даремно, адже ці білі «голівки» – родичі печериці, дуже смачні та нагадують на смак м’ясо курки. А як апетитно виглядають на сковорідці! Головне, після збирання їх довго не зберігати, аби не позеленіли. Поки всередині білі, готуйте та смакуйте», – розповів чоловік.
Між іншим, дощовики є ще й отруйні, тому важливо знати відмінності їстівних від отруйних.
«Справжні дощовики ростуть по одному, мають тонку і крихку шкірку, а отруйні – міцну та ущільнену, – розповідає Микола Дмитрович. – На їстівних дощовиках зверху помітні дрібні шипи, а от отруйні шипів не мають… І ще – аромат: їстівні дощовики мають приємний грибний аромат на відміну від отруйних.
Дощовики ще й корисні. Їхні цілющі властивості покращують серцево-судинну систему, очищують організм та виводять радіонукліди і токсини, підвищують імунітет, знижують ризик появи пухлин, поліпшують обмінні процеси організму та сприятливо впливають на шкіру.
Репортер ультраправого медіа RSBN Брайан Гленн, який дорікнув українському президентові Володимиру Зеленському під час зустрічі з лідером США Дональдом Трампом у Білому домі у відсутності костюма, поскаржився на численні погрози з боку суспільства. Про...
Українські військові врятували та передали до лікарні росіянку з дитиною з Курської області, які потрапили під "рускій мір". Щемливою історією порятунку поділився пресофіцер української військової комендатури на території Курської області Росії Олексій...