Оце так "промах"! Російські пропагандисти показали фото "ліквідованого українського диверсанта" й епічно осоромилися - на знімку був "вагнерівець"

Російські пропагандисти опублікували фото "ліквідованого у Бєлгородській області диверсанта". Вони запевняли, що людина на фото нібито є "бійцем "Кракена", і всіляко потішалися з його зовнішності та факту смерті, передають Патріоти України.

Однак з'ясувалося, що на фото не український військовий, а ліквідований у Бахмуті найманець ПВК "Вагнер" Максим Білевич. Після того, як про це стало відомо, пропагандисти масово почали видаляти раніше розміщені пости. На це звернули увагу журналісти російського проєкту ASTRA.

"Російські Z-військкори напередодні масово поширили новину про нібито вбитого в Бєлгородській області бійця "Кракена". З'ясувалося, що на фото – боєць ПВК "Вагнер", який загинув під Бахмутом, а новину військкорам розіслав український активіст. Z-адміни опублікували інформацію, не перевіряючи її", – зазначено в повідомленні.

До того, як правда про особистість людини на фото розкрилася, російські пропагандисти бурхливо раділи смерті "диверсанта", а коментатори з Росії вважали доречним не тільки зловтішатися через його загибель, а й знущатися із зовнішності вбитого. Зокрема, у рисах обличчя чоловіка на фото особливо пильні громадяни держави-агресора розгледіли ознаки деградації.

Російські пропагандисти раділи ліквідації "бойовика ЗСУ". Джерело: ASTRA

Російські пропагандисти раділи ліквідації "бойовика ЗСУ". Джерело: ASTRA

Російські пропагандисти раділи ліквідації "бойовика ЗСУ". Джерело: ASTRA

Росіяни знущалися з зовнішності чоловіка, якого вважади "знищеним диверсантом". Джерело: ASTRA

Проте, як виявилося, явні ознаки розумової відсталості росіяни помітили у черговому "герої Росії" – своєму співвітчизнику, найманцеві ПВК "Вагнер" Максиму Білевичу. Окупант народився в російському місті Каменськ-Уральський, загинув в одній із численних "м'ясних атак" у Бахмуті.

За повідомленнями місцевих російських ЗМІ, окупант з "деградантською пикою", як тонко зауважили росіяни, був нагороджений медаллю "За відвагу" та Чорним хрестом ПВК "Вагнер".

Некролог Білевичу. Джерело: ASTRA

Некролог Білевичу. Джерело: ASTRA

Коли про особу людини на фото стало відомо, пропагандисти почали блискавично зносити свої пости. А дехто ще й спробував виправдатися за те, що сів у калюжу.

"Український ЦІПСО провів "масштабну" операцію, виставив фото загиблого бійця ПВК "Вагнер" на великих українських каналах", – написав роcійський пропагандист Таліпов, який, як і багато інших "блогерів", спершу опублікував допис про "бійця Кракена", а потім видалив його.

Проте брехню пропагандиста відразу викрили українці. "Жоден український канал не виставляв ці фотографії, вони намальовані від а до я повністю, ви отримали їх у бот і відразу опублікували", – відповів Таліпову автор каналу "Як це бачу я".

Прозорливі росіяни побачили у рисах обличчя людини на фото ознаки відсталості. Джерело: "Як це бачу я".

У Львові 50-річний чоловік безжально вбив рідну матір

субота, 20 квітень 2024, 14:19

У Львові 50-річний чоловік вбив власну матір. Тепер йому загрожує до десяти років тюрми. Про це повідомили у поліції Львівської області, передають Патріоти України. Повідомлення про тіло жінки без ознак життя у квартирі одного з будинків на вулиці Горо...

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині. Відео з бодікамери вбитого патрульного виклали в мережу (18+)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. . За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфе...