Пандемія коронавірусу: Лікар-інфекціоніст розповів, чому медики не хочуть вакцинуватися від COVID-19

Думки щодо необхідності проведення вакцинації у всіх різні, бо є безліч джерел, які дезінформують людей.

Андрій Процик

Значна частина медиків проти вакцинації від Covid-19. Одна з причин - нерозуміння, як препарат вдалося розробити за короткий час. Ігнорують той факт, що з коронавірусом людство стикалося раніше. Певні напрацювання у цьому напрямі науковці мали до пандемії. Про це розповів Андрій Процик, інфекціоніст з Івано-Франківська, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Я вакцинувався, але не весь колектив погодився. Хтось перехворів недавно, є такі, що і зараз хворіють. Щодо цієї категорії точаться дискусії. Не чітко встановлено, чи треба їм щепитися. Люди перед вакцинацією поздавали аналіз на рівень антитіл - він був високий. Тому вони не відмовилися від вакцинації, а зроблять її пізніше. Оскільки вакцини зараз не так багато, то всім підряд її вводити було б не зовсім етично. Краще віддати тому, кому потрібна терміново. Та є й такі, що в принципі проти вакцинації, бо вакцина індійська, але це не так. Вона британська, лише зроблена на індійському заводі. Канада теж її закупила", - сказав Процик.

Інфекціоніст стверджує, думки щодо необхідності проведення вакцинації у всіх різні, бо є безліч джерел, які дезінформують людей.

"Серед лікарів є такі, що вірять прочитаному і не хочуть вакцинуватися. Аргументують це тим, що ще не закінчилися дослідження. Але тут варто розуміти, що дослідження вакцини - тривалий процес. Жодна не закінчила 3-й етап досліджень, але тут головне, аби була доведена безпечність. Тоді її можна використовувати. 3-й етап - це вирішення формальних нюансів, наприклад, скільки разів колоти вакцину, з яким інтервалом й так далі. Усі препарати проходять цей шлях", - додав Процик.

Від початку вакцинальної кампанії в Україні проти Covid-19 щеплено 29 378 людей. Записалися та очікують своєї черги понад 200 тис. осіб. У пріоритетній групі вакцинації – медики, які працюють з хворими на коронавірус, військові та соцпрацівники інтернатних будинків та людей літнього віку.

Сумнівний крок: Експерт пояснив, які обмеження чекають на українців призовного віку за кордоном і як їм діяти

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:50

Чоловіки призовного віку, які перебувають за кордоном, для будь-якої взаємодії з державними органами тепер мають повертатися до України. За кордоном наразі недоступні будь-які консульські послуги, окрім видачі документа для повернення. З точки зору пра...

"Не терпіла зухвальства і зайвого пафосу": На фронті загинула військовослужбовиця та журналістка Алла Пушкарчук

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:22

Дівчина пішла на війну ще у 2014-му, залишила світ мистецтва, навчання в університеті Карпенка-Карого і омріяну кар'єру театрознавиці. . За словами Крапивенка, коли Пушкарчук взяли в команду "Тижня", вона зросла від новинаря до повноцінної культурно...