Паніка і сотні рятувальників: Нові подробиці підриву на військовому заводі у Нижньогородській області (відео)

На єдиному в РФ заводі-виробнику октогену та гексогену сталося кілька потужних вибухів. «Кристал» виробляє вибухові речовини для озброєння і військової техніки. Вірогідно, що й виробами цього підприємства солдати Путіна воюють на Донбасі і в Сирії

Через вибухи У Дзержинську на військовому заводі "Кристал" вранці 1 червня повністю зруйнований цех з виробництва тротилу, пожежа охопила більше 100 кв. м. Запроваджено режим НС: відео паніки і дані про постраждалих. Початково повідомлялось про 15 постраждалих, тепер говорять за десятки, зазначають Патріоти України. За даними МНС на 16.00 кількість постраждалих зросла до 38 осіб. Заступник губернатора Нижегородської області Дмитро Краснов заявив, що двоє людей вважаються зниклими без вісті після вибуху.

Один з цехів заводу площею 110 кв.м. повністю зруйновано.

"На місці працює 10 формувань служби медицини катастроф, всього, вважаючи жителів Дзержинська, за медичною допомогою звернулися 27 осіб. 11 з них відпустили додому після огляду лікаря", - йдеться в повідомленні.

Простим пожежним наказано покинути небезпечну зону на заводі «Кристал» - через вибухи і високої температури горіння працювати в такому місці можуть тільки спеціальні підрозділи з особливим захистом і обладнанням. За даними ЗМІ, всі люди, включаючи пожежників, евакуювали з території заводу. Підприємство оточили. Створено оперативний штаб, за даними якого загрози забруднення повітря немає. Однак введений режим НС - до ліквідації наслідків залучено близько 350 чоловік і близько 40 одиниць техніки.

Російський "Інтерфакс" з посиланням на джерела повідомляє, що в цеху, де стався вибух, вироблялися фугасні авіабомби та компоненти для них, боєприпаси зберігалися у тому ж приміщенні, де пролунав вибух.

На 17.00 є уточнені дані МНЗ РФ. "В результаті вибухів на ДержНДІ "Кристал" у Дзержинську 42 людини отримали поранення легкого і середнього ступеня тяжкості. 14 з них госпіталізовані", - йдеться в повідомленні.


Війна не завада? Французькі ЗМІ повідомили про запрошення Росії на річницю висадки союзників у Нормандії

вівторок, 16 квітень 2024, 16:30

Міжнародна церемонія на честь 80-річчя висадки союзників у Нормандії відбудеться 6 червня. Володимира Путіна там точно не буде, але не виключена присутність кремлівської делегації, передають Патріоти України. За інформацією Europe 1, Росія буде добре п...

Оце так: У Польщі викинуть тонни українського морозива

вівторок, 16 квітень 2024, 16:22

Польські інспектори заборонили продаж у країні партії понад 7 тонн морозива, яке раніше завезли з України. До якості товару в поляків питань не було – їх не влаштувало маркування, передають Патріоти України. Про відповідне рішення повідомили у мікробло...