Папі Римському на замітку: Скільки українців хочуть припинити війну за будь-яку ціну - соцопитування

Прагнення Папи Римського Франциска припинити війну в Україні за будь-яку ціну підтримує 9,1% українців. Про це повідомляє ZN.UA за результатами всеукраїнського опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова, передають Патріоти України.

Половина респондентів або нічого не знає про позицію Папи щодо війни в Україні та його спроб примирити країни, що воюють ("Нічого не знаю про позицію Папи Римського Франциска" – 36,2% ), або не надає жодного значення цій позиції ("Я не надаю значення словам Франциска про Україну" – 14,1% опитаних).

Негативно оцінює позицію Папи щодо війни Росії проти України близько 34% українців. 23,8% обурені тим, що Франциск порівнює росіян та українців, вважаючи їх рівною мірою "жертвами війни". Ще 10,3% вважають, що понтифік "працює на користь Кремля".

Дослідження проводилося з 28 квітня до 3 травня 2023 року методом face-to-face на територіях, контрольованих урядом України та на тих, де не ведуться бойові дії. Було опитано 2020 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Таке буває раз на 50 років: У Німеччині виникла масштабна повінь (фото)

субота, 18 травень 2024, 14:30

Сильний дощ спричив у німецькій землі Саарланд у п'ятницю затоплення вулиць, підвалів та зсуви ґрунту. Ситуаційний центр в Саарбрюккені – столиці землі – нарахував понад 3000 виїздів на виклики поліцейських і рятувальників. Про це повідомило німецьке в...

"Ображали мене і мою сім'ю": Син Суркіса поскаржився на юнаків із "Шахтаря"

субота, 18 травень 2024, 13:42

Голкіпер Динамо U-19 В’ячеслав Суркіс розповів про конфлікт з фанатами та гравцями Шахтаря, який відбувся після матчу у молодіжній першості, передають Патріоти України. Після завершення гри, у якій Динамо перемогло з рахунком 2:1, на полі ледь не стала...