Парад вибуху "консервів": Черговий мер заявив про "братовбивчу війну"

Інцидент, за який меру Корсуня довелося вибачатися, стався 21 липня під час похорону воїна ЗСУ Олександра Бардалима.

Олександру Гайдаю довелося вибачитися. Фото: скріншот з відео.

Мер міста Корсунь-Шевченківський (Черкаська область) Олександр Гайдай на похороні вбитого воїна ЗСУ назвав війну на Донбасі братовбивчою, за що пізніше вибачився. Відео з публічним вибаченням у своєму Facebook опублікувала директор КП “ТРО “На хвилі Корсуня” Галина Добровольська-Погребна в суботу, передають Патріоти України.

“Корсунь-Шевченківський міський голова Олександр Гайдай на вимогу воїнів-побратимів загиблого, ветеранів ООС, громадськості міста публічно вибачився за сказані на похоронах комвзводу Олександра Бардалима слова про братовбивчу війну. Він скликав актив міста у суботу 3 серпня, і зробив публічну заяву. Зараз іде обговорення”, – йдеться в пості під відео.

Під час короткого ролика мер міста виголосив заготовлену промову, яку читав зі “шпаргалки”.

“Некоректно висловився і, ні в якому разі, не хотів нікого образити. Просто був на таких емоціях, може, і перегрівся на сонці дійсно. Ну дійсно, такі випадки, такі умови, які передували цьому, вони викликали якесь напруження”, – сказав Гайдай.

За даними видання “Вечірні Черкаси“, інцидент, за який меру Корсуня довелося вибачатися, стався 21 липня під час похорону воїна ЗСУ Олександра Бардалима.

“Напевно, треба зробити сьогодні владі, нам особисто і народу Росії для того, щоб змусити нашу владу і владу Росії знайти шляхи, знайти цей мир і припинити цю братовбивчу війну…” – сказав Гайдай, якого з криками “Ганьба!” прогнали від мікрофона, не давши закінчити промову.

Наступного дня, 22 липня ветерани АТО намагалися потрапити на прийом до Гайдая для того, щоб почути пояснення сказаного і дізнатися, яких він дотримується поглядів щодо війни. Однак, побачитися з мером їм так і не вдалося.

За словами винуватця інциденту, він не мав на увазі того, що сказав, ці слова були вимовлені випадково. Він запевнив, що хотів сказати про гібридну війну, яка не потрібна ні російській, ні українській стороні. Також він заявив, що вибачився перед присутніми на похороні в той же день. Незважаючи на це, публічне вибачення Гайдай приніс 3 серпня.

Нагадаємо, нещодавно мер Чернігова влип у скандал через заяву про дружбу з Росією.

"Літній сеньйор просто спить?": Бразилійка привезла в інвалідному візочку до банку труп, на котрого намагалась оформити кредит

п’ятниця, 19 квітень 2024, 4:15

У вівторок, 16 квітня, в Ріо-де-Жанейро жінка принесла в банк труп літнього чоловіка, щоб спробувати отримати кредит. Про це повідомляє бразильський телеканал TV Globo. . Зокрема, Еріка де Соуза Вієйра Нунес хотіла отримати кредит у розмірі 17 000 ре...

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...