Передайте Зеленському: У найбільшому порту України під відкритим небом лежить у чотири рази більше нітрату амонію, ніж вибухнуло в Бейруті (фото, відео)

В адміністрації порту «Південний» підтвердили, що на причалі дійсно лежить аміачна селітра.

Про наявність 10 тисяч тонн нітрату амонію на причалі великого морського торгового порту «Південний» під Одесою повідомив в Facebook юрист Денис Шкарівський після вибухів в Бейруті, в порту якого вибухнули 2 750 тонн аміачної селітри, передають Патріоти України.

Юрист констатує, що в порту «більше двох років стоїть судно Trump D - балкер-зерновоз. Біля цього балкера під відкритим небом - 10 ТИСЯЧ тонн нітрату амонію. Це в 4 РАЗИ більше, ніж в Бейруті».

«Можу з упевненістю сказати: якщо пожежа трапиться в "Південному", Бейрут здасться вибухом автомобіля в порівнянні з можливими наслідками. Підказали рішення: не чекаючи наслідків, негайно селітру завантажити на судно і відправити за місцем призначення з України», - робить висновок юрист.

В адміністрації порту «Південний» підтвердили, що на причалі дійсно лежить аміачна селітра, але уточнили, що вона без сульфатної добавки. Мовляв, саме через цю добавку і сталася детонація в Бейруті. У всякому разі, так вважають в адміністрації «Південного».

"Хитра мобілізація": Стало відомо, у якому випадку навіть багатодітний тато може отримати повістку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:30

У Законі про мобілізацію за несплату аліментів татам трьох і більше дітей будуть знімати бронь. І це торкнеться навіть жінок. Однак це не означає, що боржника одразу відправлять на фронт, передають Патріоти України. Про нові правила у Законі про мобіл...

В Україні для кількох категорій скасували плату за доставку газу? Все, що треба знати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:30

Більшість споживачів газу найближчим часом сплачуватимуть за газ, як і раніше, за старими тарифами, передають Патріоти України. Варто пам'ятати, що окремо потрібно сплачувати за «блакитне» паливо і за його доставку. Щодо останнього платежу у мережі н...