Перець чилі поступово втрачає свою гостроту через екстремальні погодні умови та глобальне потепління. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.
Через зміни клімату у регіонах, де цей перець вирощують, рослина стала на смак більш м’якою та менш гострою. Глобальне потепління також порушило постачання перцю, що спричинило ріст цін на нього.
«Оскільки перець починає поглинати багато зайвої вологи, вона відкладає її в м'якоть плодів. Через це гострота стає розмитою», — пояснює американський агроеколог Крайг Крафт.
Учені стверджують, що така ситуація, коли зміна клімату впливає на смак культур, трапляється не вперше. Так, наприклад, кавові зерна стають більш гіркіими, а кокосові горіхи — м'якшими через нестабільні опади.
Аби виправити ситуацію, фахівці працюють над створенням нових сортів перцю чилі, який буде більш стійким до змін клімату та хвороб. А втім, нова культура може не мати такого смаку, як традиційний перець чилі.
З 1 березня проіндексують пенсії практично для всіх українців на заслуженому відпочинку. У проекті бюджету ПФУ передбачено індексацію на рівні 10%, при цьому за останніми підрахунками експертів вона може становити понад 11%. Про це йдеться у матеріалі ...
Українці, які отримують субсидію на оплату послуг ЖКГ, також можуть оформити допомогу на придбання твердого палива, зокрема, дров. Однак лише за певних умов – наприклад, якщо для обігріву житла використовується саме таке паливо. Тобто, за відсутності ц...