Перець чилі поступово втрачає свою гостроту через екстремальні погодні умови та глобальне потепління. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.
Через зміни клімату у регіонах, де цей перець вирощують, рослина стала на смак більш м’якою та менш гострою. Глобальне потепління також порушило постачання перцю, що спричинило ріст цін на нього.
«Оскільки перець починає поглинати багато зайвої вологи, вона відкладає її в м'якоть плодів. Через це гострота стає розмитою», — пояснює американський агроеколог Крайг Крафт.
Учені стверджують, що така ситуація, коли зміна клімату впливає на смак культур, трапляється не вперше. Так, наприклад, кавові зерна стають більш гіркіими, а кокосові горіхи — м'якшими через нестабільні опади.
Аби виправити ситуацію, фахівці працюють над створенням нових сортів перцю чилі, який буде більш стійким до змін клімату та хвороб. А втім, нова культура може не мати такого смаку, як традиційний перець чилі.
Українська співачка, музикантка й композиторка Katya Chilly вважає, що жертв у Кривому Розі можна було б уникнути, якби в Україні закрили небо. А великих втрат не було б, якби Україна оголосила у 2014 році. Про це вона написала на своїй сторінці у Face...
Міністерство фінансів України спростовує інформацію про можливе припинення виплат грошового забезпечення військовослужбовцям. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну, передають Патріоти України. "Фінансування Збройних сил України є беззаперечним пріоритет...