Перець чилі стає усе менш гострим: Названо несподівану причину

Засохлий перець чилі на одній із плантацій у Чунцині, Китай, серпень 2022 рокуAP Photo / Mark Schiefelbein

Перець чилі поступово втрачає свою гостроту через екстремальні погодні умови та глобальне потепління. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Через зміни клімату у регіонах, де цей перець вирощують, рослина стала на смак більш м’якою та менш гострою. Глобальне потепління також порушило постачання перцю, що спричинило ріст цін на нього.

«Оскільки перець починає поглинати багато зайвої вологи, вона відкладає її в м'якоть плодів. Через це гострота стає розмитою», — пояснює американський агроеколог Крайг Крафт.

Учені стверджують, що така ситуація, коли зміна клімату впливає на смак культур, трапляється не вперше. Так, наприклад, кавові зерна стають більш гіркіими, а кокосові горіхи — м'якшими через нестабільні опади.

Аби виправити ситуацію, фахівці працюють над створенням нових сортів перцю чилі, який буде більш стійким до змін клімату та хвороб. А втім, нова культура може не мати такого смаку, як традиційний перець чилі.

"Провела низку зустрічей": Омбудсменка відповідла, чи будуть в Україні мовні патрулі

понеділок, 15 вересень 2025, 12:38

Уповноважена із захисту державної мови Олена Івановська не підтримує ідеї запровадження в Україні «мовних патрулів», передають Патріоти України. «Я провела низку зустрічей з представниками різних груп активістів — як з поміркованими, так і з тими, хто ...

Є нюанси! Чи можна отримати бронь на роботі, якщо ти у розшуку

понеділок, 15 вересень 2025, 12:37

В Україні триває загальна мобілізація та діє воєнний стан. Чоловіки призовного віку отримують повістки й можуть бути залучені до лав ЗСУ. Проте деякі категорії військовозобов’язаних мають право на відстрочку через бронювання від мобілізації, але з тими...