Перець чилі поступово втрачає свою гостроту через екстремальні погодні умови та глобальне потепління. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.
Через зміни клімату у регіонах, де цей перець вирощують, рослина стала на смак більш м’якою та менш гострою. Глобальне потепління також порушило постачання перцю, що спричинило ріст цін на нього.
«Оскільки перець починає поглинати багато зайвої вологи, вона відкладає її в м'якоть плодів. Через це гострота стає розмитою», — пояснює американський агроеколог Крайг Крафт.
Учені стверджують, що така ситуація, коли зміна клімату впливає на смак культур, трапляється не вперше. Так, наприклад, кавові зерна стають більш гіркіими, а кокосові горіхи — м'якшими через нестабільні опади.
Аби виправити ситуацію, фахівці працюють над створенням нових сортів перцю чилі, який буде більш стійким до змін клімату та хвороб. А втім, нова культура може не мати такого смаку, як традиційний перець чилі.
Чемпіон світу за версіями WBO, WBA, WBC, та IBO у надважкій вазі Олександр Усик у межах медіа-дня після оголошення реваншу з чемпіоном IBF Даніелем Дюбуа став гостем студії talkSport. У Мережі завірусилося відео, на якому український боксер ремонтує ла...
Український журналіст Вадим Карп’як розповів про випадкову зустріч у Варшаві з польським художником Леоном Тарасевичем. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України. Зустріч була випадковою, проте приємною. Літній художни...