Перець чилі поступово втрачає свою гостроту через екстремальні погодні умови та глобальне потепління. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.
Через зміни клімату у регіонах, де цей перець вирощують, рослина стала на смак більш м’якою та менш гострою. Глобальне потепління також порушило постачання перцю, що спричинило ріст цін на нього.
«Оскільки перець починає поглинати багато зайвої вологи, вона відкладає її в м'якоть плодів. Через це гострота стає розмитою», — пояснює американський агроеколог Крайг Крафт.
Учені стверджують, що така ситуація, коли зміна клімату впливає на смак культур, трапляється не вперше. Так, наприклад, кавові зерна стають більш гіркіими, а кокосові горіхи — м'якшими через нестабільні опади.
Аби виправити ситуацію, фахівці працюють над створенням нових сортів перцю чилі, який буде більш стійким до змін клімату та хвороб. А втім, нова культура може не мати такого смаку, як традиційний перець чилі.
Дизайнерка і засновниця бренду J’amemme Юлія Ярмолюк звинуватила співачок Наталю Могилевську і MamaRika у носінні підробок її суконь. У stories у своєму Instagram опублікувала світлини Могилевської у чорному вбранні, що нагадує дизайн сукні CAMELLIA LI...
Більшість пенсіонерів в Україні збережуть розмір своєї пенсії і навіть будуть отримувати більше після Нового року. Про це у коментарі УНІАН розповів адвокат Іван Хомич, передають Патріоти України. За його словами, у 2026 році буде підвищення пенсій. Во...