
Перець чилі поступово втрачає свою гостроту через екстремальні погодні умови та глобальне потепління. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.
Через зміни клімату у регіонах, де цей перець вирощують, рослина стала на смак більш м’якою та менш гострою. Глобальне потепління також порушило постачання перцю, що спричинило ріст цін на нього.
«Оскільки перець починає поглинати багато зайвої вологи, вона відкладає її в м'якоть плодів. Через це гострота стає розмитою», — пояснює американський агроеколог Крайг Крафт.
Учені стверджують, що така ситуація, коли зміна клімату впливає на смак культур, трапляється не вперше. Так, наприклад, кавові зерна стають більш гіркіими, а кокосові горіхи — м'якшими через нестабільні опади.
Аби виправити ситуацію, фахівці працюють над створенням нових сортів перцю чилі, який буде більш стійким до змін клімату та хвороб. А втім, нова культура може не мати такого смаку, як традиційний перець чилі.
Серце Карпатських гір не перестає дивувати... В горах Румунії, а також вже і Угорщини в лісах з’явилася порода кішок, яка відразу привернула увагу фелінологів і любителів тварин у всьому світі. Трансильванська кішка (Pisica Transilvană) отримала прізви...
Сенсаційне судово-медичне дослідження відтворило справжню форму вінця, який, за біблійними свідченнями, поклали на голову Ісуса перед розп’яттям. Нове наукове дослідження може пролити світло на одну з найбільших таємниць християнства — як саме виглядав...