Перець чилі поступово втрачає свою гостроту через екстремальні погодні умови та глобальне потепління. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.
Через зміни клімату у регіонах, де цей перець вирощують, рослина стала на смак більш м’якою та менш гострою. Глобальне потепління також порушило постачання перцю, що спричинило ріст цін на нього.
«Оскільки перець починає поглинати багато зайвої вологи, вона відкладає її в м'якоть плодів. Через це гострота стає розмитою», — пояснює американський агроеколог Крайг Крафт.
Учені стверджують, що така ситуація, коли зміна клімату впливає на смак культур, трапляється не вперше. Так, наприклад, кавові зерна стають більш гіркіими, а кокосові горіхи — м'якшими через нестабільні опади.
Аби виправити ситуацію, фахівці працюють над створенням нових сортів перцю чилі, який буде більш стійким до змін клімату та хвороб. А втім, нова культура може не мати такого смаку, як традиційний перець чилі.
В Україні нерідко виникають складнощі з оформленням пенсії, особливо якщо людина загубила трудову книжку, у ній допущено помилки або підприємство, на якому вона працювала, вже давно ліквідовано. Підтвердити або відновити трудовий стаж можливо різними с...
В Україні отримати субсидію складно, якщо у родині є борги за комуналку понад 680 грн, члени сім’ї перебували за кордоном понад 60 днів або є повнолітні безробітні з низькими доходами. Також відмовлять власникам депозитів понад 100 тисяч грн, дорогих п...