
Перець чилі поступово втрачає свою гостроту через екстремальні погодні умови та глобальне потепління. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.
Через зміни клімату у регіонах, де цей перець вирощують, рослина стала на смак більш м’якою та менш гострою. Глобальне потепління також порушило постачання перцю, що спричинило ріст цін на нього.
«Оскільки перець починає поглинати багато зайвої вологи, вона відкладає її в м'якоть плодів. Через це гострота стає розмитою», — пояснює американський агроеколог Крайг Крафт.
Учені стверджують, що така ситуація, коли зміна клімату впливає на смак культур, трапляється не вперше. Так, наприклад, кавові зерна стають більш гіркіими, а кокосові горіхи — м'якшими через нестабільні опади.
Аби виправити ситуацію, фахівці працюють над створенням нових сортів перцю чилі, який буде більш стійким до змін клімату та хвороб. А втім, нова культура може не мати такого смаку, як традиційний перець чилі.
Головний тренер збірної України Сергій Ребров після перемоги над Ісландією (2:0) у вирішальному матчі групового етапу відбору на чемпіонат світу-2026 опублікував зворушливе звернення до ЗСУ на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України. "Це...
28-річний український комік Вася Харизма (Василь Копчук) має бронь як викладач малювання в навчальному закладі. Про це він розповів в інтерв'ю українському журналісту Славі Дьоміну, відео опублікували на його каналі в YouTube 13 листопада, передають Па...