"Перевертень" у білому халаті: Як стоматолог почав скоювати злочини, калічив пацієнток у Києві, грабував і намагався вбити

На рахунку лікаря тепер не тільки шахрайство, розбійний напад, крадіжка в особливо великих розмірах, погрози співробітнику правоохоронних органів, а й два замахи на вбивство. Жертвами ставали жінки, причому не всі вони були пацієнтками Ситника.

Стоматолог Володимир Ситник, якого вважають причетним до серії злочинів у Києві, отримав нову підозру. На рахунку лікаря тепер не тільки шахрайство, розбійний напад, крадіжка в особливо великих розмірах, погрози співробітнику правоохоронних органів, а й два замахи на вбивство? інформують Патріоти України.

Хто постраждав від рук "перевертня" в білому халаті та що він кілька років творив у столиці – читайте в матеріалі OBOZREVATEL.

Від ДУСі та Міноборони до приватної практики

Володимир Ситник родом із міста Остер Чернігівської області. Після закінчення школи вступив до престижного столичного вишу – Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Інтернатуру проходив у поліклініці №2 Державного управління справами, за яким закріпилася неофіційна назва "ДУСя". Це спеціальний державний орган із матеріально-технічного, соціально-побутового та іншого забезпечення діяльності президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів, РНБО, а також дипломатичних представництв на території нашої країни.

Потім деякий час лікар працював у Центральній столичній поліклініці Міністерства оборони України. Це Ситник сам вказав на своїй сторінці в російській соціальній мережі VK.

Стоматолог Володимир Ситник.

На сайті поліклініки Володимир Ситник досі "висить" у переліку відомчих лікарів.

Володимир Ситник працював у поліклініці Міноборони.

Через деякий час молодий лікар став займатися приватною практикою. Стоматологія – грошова спеціалізація, і Володимир не бідував. Але чи то дуже хотілося більшої фінансової свободи, ніж у батьків (мати працювала на пошті, батько вчителем фізкультури), чи його охопила патологічна жадібність і бажання швидко розбагатіти, та стоматолог почав скоювати злочини.

Жертвами ставали жінки, причому не всі вони були пацієнтками Ситника. Одна з них – колишня теща, в клініці якої він раніше працював (потім вигнали) та яку спробував відправити на той світ. Але все по порядку.

Розлучення – спусковий гачок?

У квітні 2019-го сімейне життя Володимира Ситника зазнало краху. Дружина розлучилася з ним і забрала маленького сина. Кажуть, що незадовго до цього у чоловіка з'явилися дивні борги, та й під час роботи в приватній клініці, де співзасновником є його теща, у Ситника виникли проблеми. Нібито працював "наліво", обманюючи своїх же родичів.

А вже з травня стоматолог "щільно взявся" за своїх пацієнтів. Як з'ясувалося під час досудового розслідування, протягом понад року лікар давав неправдиву інформацію про нібито необхідне їм лікування, а потім ніби як виконував свою роботу, але... частково. Деяким "клієнтам" просто розрізав і зашивав ясна... За інформацією Київської міської прокуратури, шахрайським способом лікар "заробив" майже пів мільйона гривень.

Крім того, в березні 2020 року лікар проник у житло однієї з пацієнток, забрав банківську картку, з якої в подальшому зняв майже 80 тисяч гривень. І це був не поодинокий випадок. Ба більше, пацієнткам стоматолог колов сильнодійні препарати, щоб "обеззброїти" своїх жертв і скористатися їхнім безпорадним станом.

Так, за інформацією OBOZREVATEL, у липні 2020 року Ситник зробив дублікати ключів від квартири однієї жінки, проник в її квартиру і викрав коштовності, гроші.

"Полювання" на вулицях столиці

Як розповіли джерела OBOZREVATEL, стоматолог знаходив своїх жертв ще й на вулиці. В прямому сенсі.

11 вересня 2020 року поблизу кафе біля готелю "Турист" (метро "Лівобережна") Володимир Ситник познайомився з дівчиною. Вона не дуже добре почувалася, і тоді лікар запропонував їй випити ліки.

Ситник сказав дівчині, щоб вона на своєму Lexus під'їхала і припаркувалася поруч з аптекою, а він зараз підійде. Там він придбав один сильнодійний препарат, а потім переконав дівчину випити його.

Коли нова знайома в салоні автомобіля стала непритомніти, лікар із застосуванням сили відібрав у неї два телефони iPhone і готівку, а потім зник. Класичний розбійний напад.

Два замахи на вбивство

Найтяжчими в серії злочинів, які інкримінують лікарю, стали спроби вбивства двох жінок. Одна з них, 69-річна Тетяна К., була його давньою пацієнткою, у другої він деякий час працював у клініці – ба більше, це була колишня теща Володимира Ситника, 52-річна Галина С. Способи вбивств стоматолог вибирав витончені.

Екстещу він вирішив відправити на той світ за допомогою ДТП. Як повідомили в Київській міській прокуратурі, підозрюваний пошкодив гальмівний шланг і систему газобалонного обладнання автомобіля, на якому їздила жінка, що могло призвести до аварії і вибуху. Однак Галина, будучи за кермом, змогла зупинити машину ручним гальмом. Це врятувало їй життя.

Колишня теща Ситника – Галина С.

Як з'ясував OBOZREVATEL, іноді автомобілем матері користувалася і колишня дружина Ситника, також у машині часто їздив його маленький син...

Пацієнтку Тетяну К. стоматолог збирався вбити електричним струмом. Ситник під'єднав дроти до електроживлення напругою 220 Вт у щитку, розташованому поруч із квартирою літньої жінки, і до металевої решітки, яка веде в тамбур. Однак і тут вбивцю очікувала невдача: жінка взялася за ту частину решітки, яка покрита фарбою (зменшує провідність струму) й отримала менш сильний удар.

Тетяна К. біля решітки, до якої було підведено струм.

І це тільки частина злочинів, в яких підозрюють 33-річного київського лікаря. Розслідування триває, підозрюваний залишається за ґратами.

P.S. Відповідно до ст. 62 Конституції України, особу вважають невинуватою у скоєнні злочину і вона не може зазнати кримінального покарання, доки її провину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Джерело: Обозреватель

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...