Першим словом було "матуся": У Львові дивом врятували 9-річну дівчинку з уламком у голові

У Львові медики дивом врятували життя 9-річної Софії з Миколаєва. Під час обстрілу рідного міста дівчинка була поранена уламком, який пройшов через черепну коробку і мозок на 11 сантиметрів вглиб. Про це розповів завідувач нейрохірургічним відділенням лікарні Св. Миколая Першого модоб'єднання Львова Михайло Ловга, передають Патріоти України.

Як виявилося, 4 квітня, коли Миколаїв обстріляли касетними бомбами, Софійка і її мама були на вулиці. Жінка спробувала закрити дівчинку своїм тілом, проте уламок все ж потрапив в голову дитини. Після поранення дівчинка впала в кому, проте прокинулася вже за два дні. Першим словом Софії стало "Матуся".


"Дитина до нас потрапила після важкої мінно-вибухової травми з пошкодженням домінуючої півкулі (головного мозку – Главред). Складність травми полягала в тому, що вхідний отвір був в лобовій ділянці, а уламок цього вибухового предмета застряг в задній черепній ямці, тобто пройшов через весь мозок і через стовбур головного мозку. У такій ситуації більшість пацієнтів не виживають, а якщо виживають, то залишаються в так званому вегетативному статусі", - сказав Михайло Ловга.

Лікар назвав дивом те, що після такої складної операції дівчинка може розмовляти, контактувати, маючи лише незначну слабкість в правій нозі і правій руці.

Як повідомляє видання, 9-річна Софійка вже співає, сміється і пише вірші про Путіна. Незабаром вона відправиться до Нідерландів для подальшого лікування.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...