Першим збив "Кинджал": Командир ракетного дивізіону отримав звання "Герой України"

9 лютого український президент Володимир Зеленський надав звання "Герой України" не тільки колишньому головнокомандувачу Збройних сил Валерію Залужному та керівнику розвідки України Кирилу Буданову, а й підполковнику В’ячеславу Агеєву. Про це свідчить відповідний указ № 56/2024 на офіційному порталі Офісу Президента, передають Патріоти України.

Як зазначається, глава держави присвоїв Агеєву звання "Герой України" з врученням ордена "Золота Зірка" "за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові".

В ОП зауважили, що саме зенітний ракетний дивізіон під керівництвом Агеєва під час російських масованих ударів знищив велику кількість повітряних цілей. Йдеться про балістичні та крилаті ракети, а також безпілотні літальні апарати. Зокрема, у травні минулого року його підрозділ вперше ліквідував балістичну ціль.

Хоч в Офісі Президента не вказали, про яку саме ракету йдеться, однак, із відкритих джерел відомо, що на початку травня 2023-го над столицею України вперше військові збили російську аеробалістичну ракету "Кинджал".

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...