Під ногами Х*йла запалала найжахливіна диктатура Європи: Чеченські медики, незважаючи на страшні погрози, влаштували бунт

14 травня медики центральної лікарні Гудермесського району Чечні влаштували мітинг біля медзакладу, скаржачись на те, що у них брак засобів індивідуального захисту і їм самим доводиться їх купувати, також вони поширили повідомлення про це в месенджерах і соцмережах. Про це повідомляє російська Новая газета“, зазначають Патріоти України.

Один корпус Гудермесської лікарні був перепрофільований під відділення для прийому хворих коронавірусом, що викликало емоційну реакцію у лікарів. Крім повідомлень про брак масок, рукавичок, окулярів та спецодягу, медики говорили про те, що одна з їхніх колег померла від COVID-19.


На одному з аудіоповідомлень жіночий голос говорить про те, що невідомо, що робити далі і що жінці дуже страшно.

“Я не розумію, що робити. Це страшна картина, що вони говорять. Завтра з 9 ранку будуть поспіль привозити хворих. Цей, як божевільний, не дає Султану (мабуть, мається на увазі заступник головного лікаря Гудермесської ЦРЛ Султан Бекмурзаєв) слова сказати. Я не розумію, я не знаю. Він каже, якщо хочете – звільняйтеся, я нічого не можу зробити”, – йдеться на запису.

На двох відео, знятих вранці 14 травня, видно, що біля приймального відділення лікарні стоять кілька машин швидкої допомоги. Водій знімає чергу з них.

“Ось ви кажете, що все закінчилося. А ось дивіться, як все закінчилося”, – каже чоловік.

На іншому відео – чотири машини швидкої допомоги, які, очевидно, привезли пацієнтів для госпіталізації. Їх зустрічають медики в звичайних легких халатах із синтетичної марлі, на їхніх обличчях – марлеві маски. З однієї машини виходять три жінки, мабуть, ті, кого госпіталізують. В одної з них на обличчі маска. Вони йдуть до входу в приймальне відділення лікарні. Зйомка зроблена з вікна одного з кабінетів самої медустанови.

У сюжеті телеканалу “Грозний” три медсестри і два лікаря вибачилися за те, що “підняли паніку” і заявили, що засоби захисту в лікарні були, але вони про це не знали. Медсестра Марха Ібрагімова вибачилася за поширення інформації про смерть лікаря Барет Баудинової. У сюжеті син медика говорить про те, що мати жива і перенесла інсульт. Ібрагімова пояснила повідомлення про її смерть тим, що була налякана і “здійснила необдуманий вчинок”.

Один із лікарів, який виступав за те, щоб лікарні надали засоби захисту, Аюб Налаєв у сюжеті сказав, що на зборах медикам повідомили про наявність їх у лікарні і додав, що їм “не варто було так сильно турбуватися” і вони “підняли проблему, якої у них немає”. Його колега сказав, що “потрібно було спочатку переконатися у відсутності засобів захисту.

Медсестра Мадіна Сельмурзаєва заявила, що “піддалася загальній паніці” і тому розіслала аудіоповідомлення в месенджерах.

“Це мої повідомлення, я попереджала своїх дівчат, що ми повинні будемо працювати з COVID-19. Щодо засобів захисту ми не знали, виявляється, вони в лікарні були. Ми злякалися, ми не готові були, паніка була”, – сказала вона.

На питання журналістки про те, чи працювала медсестра із зараженими, вона відповіла негативно і додала, що поки вони в лікарню не надходили. Інша медсестра підтвердила слова колег про те, що не знала про запаси в медустанові і сама не повинна була працювати з інфікованими.

У сюжеті показується, що зараз в лікарні є безліч коробок з масками, рукавичками, окулярами та іншими засобами захисту. Втім, невідомо, чи були вони на момент розсилки повідомлень і протестів медиків. У тому, що персонал “не знав про їх наявність” звинуватили головного лікаря лікарні Ільяса Енганоєва.

Як повідомляє “Кавказский Узел“, лікарню відвідав спікер парламенту Чечні Магомед Даудов і дорікнув лікарів у тому, що вони “поширювали чутки і розпалювали смуту”. Після візиту чиновника головного лікаря звільнили, а на його місце призначили колишнього міністра охорони здоров’я Чечні Шахіда Ахмадова. У МОЗ республіки заявили, що колишній головний лікар залишив посаду за власним бажанням.

Керівництво лікарні погрожувало “провокаторам” звільненням, а їхнім сім’ям – виселенням із Чечні, при тому що раніше так робили лише з сім’ями бойовиків. Медсестру Сельмурзаєву відправили зі збереженням зарплати “пережити пандемію вдома”. У той же час лікар-рентгенолог за свої слова був звільнений і тепер колеги просять главу республіки Рамзана Кадирова відновити його на роботі.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...