Під виглядом антисептиків продають водичку: Яким насправді повинен бути склад санітайзера

Ринок буквально переповнений пропозиціями антисептичних засобів - і гелі, і в рідкій формі, і "антисептичний" крем для рук, і пінка, і інші форми цього продукту, передають Патріоти України.

Часто цей продукт модифікують – додають запашник, блискітки, барвники та інші інгредієнти, щоб схилити споживача на свою сторону. Однак експерти розповіли, як серед цього різноманіття санитайзерів обрати по-справжньому корисний.

Експерти радять обирати ті засоби, які містять не менше 60% етилового спирту або 70% ізопропілового спирту. Інші схвалені інгредієнти можуть включати стерильну дистильовану воду, перекис водню і гліцерин.

Не варто купувати антисептики, у складі яких є метанол або 1-пропанол. Ці речовини високотоксичні. Також відмовтеся від санітайзерів для рук, які замість спирту містять бензалконій хлорид, тому що він менш ефективний у боротьбі з бактеріями, мікробами та вірусами.

Фахівці також не рекомендують робити дезінфікуючі засоби в домашніх умовах, оскільки неправильна суміш хімікатів може виявитися неефективною або викликати опіки шкіри.

Експерти підкреслюють, що краще дезінфікуючий засіб - вода і мило. Антисептиками можна користуватися тільки в тому випадку, якщо немає можливості вимити руки під краном.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...