Піщинка в морі заможних ухилянтів: Затримано двох адвокатів, котрі за $10 000-12 000 допомагали влаштуватися на ДП заради бронювання

Затримано двох адвокатів, які за хабар допомагали влаштовуватися на держпідприємства для отримання броні від мобілізації. Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва, передають Патріоти України.

Так, підозрювані організували схему ухилення від військової служби особами призовного віку, влаштовуючи чоловіків до одного з державних підприємств, яке забезпечує виконання завдань особливої державної важливості із доступом до державної таємниці.

Також чоловіки, використовуючи певні зв’язки серед посадовців регіональних ТЦК та СП, ВЛК, допомагали чоловікам безперешкодно стати на військовий облік перед працевлаштуванням, гарантуючи, що їх клієнти не отримають повістки, пройшовши військово-лікарську комісію.

Ціна таких послуг варіювалась від $10 до $12 тис.

Одного адвоката затримали під час отримання чергового хабаря у $5,5 тис. в Києві. Його спільника затримали на Черкащині.

Наразі їм повідомлено про підозру, вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Також перевіряється інформація про причетність службових осіб ТЦК та державного підприємства до схеми із отриманням бронювань для військовозобов’язаних.




Надбавка до пенсії в Україні від 300 до 600 грн: Ось хто має право

неділя, 6 жовтень 2024, 10:44

Деякі українські пенсіонери можуть отримати доплату до пенсії. Йдеться про тих громадян, які досягли певного віку. Детальніше про це повідомили в пресслужбі Головного управління ПФУ в Полтавській області у Facebook, передають Патріоти України. Пенсіоне...

Мобілізація студентів у жовтні 2024 в Україні: Ось хто втратить відстрочку і отримає повістку

неділя, 6 жовтень 2024, 9:58

Мобілізація студентів в Україні 2024 проводиться згідно з законом №10449. Більшість студентів, котрі отримують першу вищу освіту, мають відстрочку від призову. Однак є кілька винятків, за яких студенту можуть видати повістку, передають Патріоти України...