Після 1/8 фіналу Євро-2020 відразу троє українців потрапили у топ-20 кращих гравців турніру

Андрій Ярмоленко, Микола Матвієнко і Олександр Зінченко посідають відповідно 4-те, 17-те і 19-те місця у рейтингу кращих гравців Чемпіонату Європи з футболу 2020 року, складеному в УЄФА, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт UEFA.

Деталі: 4-й Ярмоленко, наприклад, відзначився тим, що протягом турніру вже забив 2 голи, віддав 2 гольові передачі і продемонстрував досить високу точність пасів – 79%. Останній матч зі шведами підняв його з 25-ї позиції у рейтингу.

17-й Матвієнко – захисник, отже його успіхи вимірювались за іншими критеріями. При нулі голів він зробив 6 відборів, 22 рази відбив м'яч від власних воріт, поставив 6 блоків і 37 разів підібрав м'яч після втрати його суперником. Точність його передач складає 91%. До 1/8 фіналу він був на 56-му місці.

Зінченко, який на 19-й сходинці, - теж захисник. На його рахунку 1 гол, 3 відбори, 19 підборів, 1 блок і 9 відбитих від воріт м'ячів. Точність пасу – 81%. Перед матчем зі Швецією його рейтинг був лише 205.

Очолює рейтинг гравець Португалії Кріштіану Роналду.

Для складання рейтингу в УЄФА задіяли спеціальний алгоритм, який враховує різні позиції гравців на полі і тому різні критерії їхніх успіхів. Наприклад, якщо в нападників здебільшого цінуються голи, гольові передачі і удари у бік воріт, то в захисників оцінюють майстерність відбивати атаки суперника.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...