Після гучних суперечок: Комаровський розповів, чи можна приймати ібупрофен при коронавірусі (відео)

Відомий український лікар Євген Комаровський розповів про користь ібупрофену при лікуванні коронавірусу. Про це він сказав у відеозверненні, передають Патріоти України.

За його словами, на даному етапі немає ніяких підтверджень того, що ібупрофен протипоказаний при коронавірусі, всі іноземні фахівці продовжують рекомендувати його при лікуванні.

"З 1983 року і до теперішнього часу, препарат є безрецептурним, практично, в усіх країнах світу. У людини є величезний досвід застосування ібупрофену і він свідчить про його безпеку та ефективність. Ібупрофен є чи не основним препаратом, який застосовується при лихоманці, при болю, при запальних процесах у дітей. За деякими аспектам, має навіть деякі переваги, порівняно з іншим часто використовуваним препаратом - парацетамолом. Він володіє не тільки знеболюючим, а й протизапальним процесом, і у нього немає обмежень на терміни прийому. тобто, його можна застосовувати при наявності показань значно більше 5 днів", - сказав Комаровський.

За його словами, є роботи, які вказують на те, що у ібупрофену є подразнююча дія на шлунок, але немає чітких рекомендацій, що його треба приймати до або після їжі.

"У ібупрофену велика тривалість лікувального ефекту до 8 годин. Препарат стандартно призначається в дозі 5-10 мг на кг ваги. Інтервал між прийомами повинен був не менше 6 годин і добова доза відповідно не повинна перевищувати 20 мг на кг ваги", - пояснив лікар.

Він підкреслив, що при правильному дозуванні ібупрофен дуже ефективний і він рекомендує його при лікуванні багатьох хвороб.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...