Після запеклої суперечки ООН прийняла епохальне рішення щодо канабісу

Комісія ООН з наркотичних засобів проголосувала за те, щоб виключити канабіс зі Списку IV Єдиної конвенції про наркотики 1961 року - переліку речовин, які потребують найбільш жорсткого контролю, повідомляють Патріоти України з посиланням на Marijuana Business Daily.

27 членів комісії проголосували за таке рішення, 25 виступили проти, один утримався. Комісія, про яку йде мова - головний орган ООН з питань законів в області психоактивних речовин. Отже канабіс більше не числиться в одному ряду з такими речовинами, як сильнодіючий опіоїд фентаніл.

Експерти вважають, у багатьох країнах, які орієнтуються на ООН в реформах своїх законодавств, стане легше вивчати канабіс і його похідні з медичної та наукової точки зору.

Пропозиція вивести канабіс зі списку важких наркотиків надійшло від Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ). Разом з цією рекомендацією обговорювалися ще п'ять пунктів по ослабленню контролю над похідними цієї рослини, проте жоден з них комісія не прийняла.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...