Плани скреп вразили навіть Маска: Затриманий у США хакер з РФ хотів зламати сервери заводу "Тесла"

Росіянин встановив контакт з російськомовним співробітником компанії, який начебто погодився допомогти з кібератакою в обмін на 1 мільйон доларів.

Затриманий на минулому тижні в США російський хакер Єгор Крючков, якого підозрюють в організації змови з метою вчинення кіберзлочинів, планував встановити у внутрішню мережу заводу Tesla віруси для крадіжки інформації. Про це повідомляє видання Teslarati, передають Патріоти України.

Росіянин встановив контакт з російськомовним співробітником компанії, який начебто погодився допомогти з кібератакою в обмін на 1 мільйон доларів. Однак насправді той звернувся до ФБР і повідомив про підготовку хакерського зламу.

На матеріал видання відреагував засновник Tesla Ілон Маск. Він написав, що вдячний за оперативне реагування, адже планувалася "дійсно серйозна атака".

Повідомляється, що у липні Єгор Крючков почав спілкуватися через месенджер зі співробітником заводу компанії "Gigafactory", який виготовляє батареї для електрокарів. На початку серпня вони декілька разів зустрічалися.

Крючков запропонував новому знайомому за 500 тисяч доларів встановити на комп'ютери заводу програму, яка крастиме дані, згодом підвищив ставку до 1 мільйона доларів. Крючков планував, що кібератака відверне увагу служби безпеки Tesla, поки хакери викрадатимуть корпоративні дані.

Співробітник Tesla відразу повідомив про підготовку кібератаки ФБР. Надалі він продовжив спілкуватися з Крючковим, але вже під контролем спецслужби. Йому вдалося отримати важливу оперативну інформацію і про здійснені раніше кібератаки. Зокрема, Крючков розповів про викрадення даних CWT Travel, після чого хакери отримали 4,5 млн доларів відкупу.

Росіянину загрожує до 5 років позбавлення волі та штраф у чверть мільйона доларів через підозру в змові для вчинення шкоди захищеному комп’ютеру.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...