"По турнікету та бандажу на кожній нозі": Поранений морпіх вистояв бій на лівому березі (відео)

У Херсонській області в районі населеного пункту Пойми на лівому березі бій з окупантами до кінця вів поранений боєць 36-ї бригади морської піхоти. Ворожу атаку було відбито, а морпіха вдалося після бою евакуювати. Про це в телеграм-каналі "Офіцер+" розповів військовослужбовець ЗСУ з позивним "Алекс". передають Патріоти України.

"Немає слів, щоб описати всю мужність наших воїнів. Лівий берег. Осколкові поранення в обидві ноги, по турнікету та бандажу на кожній нозі і водночас він все одно стоїть на своїй позиції", — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що бій відбувся у листопаді минулого року, а внаслідок боєзіткнення окупанти не дорахувалися шіснадцятьох солдатів. Автор відео був благополучно евакуйований з лівого берега Дніпра на правий до лікарні на підконтрольній території України.

"Хочу сказати, що то, на щастя, історія з позитивним кінцем. Боєць отримав множинні осколкові поранення, після чого йому одразу ж наклали турнікет, затампонували рану та наклали бандажі. Проте з повністю припинити подачу крові в кінцівки не могли, адже функціональність його б ще більше була обмежена", — розповів "Алекс".

За його словами, зараз боєць перебуває на відновленні.

Українців наймають на роботу в "Армію відновлення": Гетманцев розповів, як працює програма

четвер, 9 травень 2024, 16:22

Програма "Армія відновлення" залучила понад 120 тисяч осіб для виконання суспільно важливих робіт на оплачуваній основі. Усього подібні роботи організовано у 19 регіонах держави з найбільшим обсягом у Харківській, Донецькій та Київській областях. Про ц...

Не привід для "побєдобєсія": Історик пояснив, чому світ не святкує 9 травня

четвер, 9 травень 2024, 14:50

Великою Вітчизняною війну назвали тоді, коли Німеччина напала на Радянський Союз. У межах великої Другої Світової війни, яка почалася 1 вересня 1939 року з нападу гітлерівської Німеччини та сталінської Росії на Польщу, розпочалася Друга Світова війна, ...