"Погрожували депортацією": Що загрожує українцям під час працевлаштування у Польщі та що варто знати

Українці у Польщі стають жертвами шахрайських схем під час працевлаштування. Пропонують роботу без офіційного оформлення, що може загрожувати депортацією, передають Патріоти України.

Про це йдеться у матеріалі OBOZREVATEL. "Мені говорили про штрафи вже коли я працювала, не до працевлаштування. Але називали якісь маленькі суми. А потім, коли все додали, мені залишили тільки ці 22 тис. грн. Тобто платили майже половину обіцяної суми ще й погрожували депортацією", якщо я буду багато сперечатися і скаржитися. Тому що працювала ж я нелегально, значить, податки не платила. Мені сказали, що це і я винна", – скаржиться українка Юлія.

Анна Джоболда, директорка департаменту рекрутації міжнародного агентства з працевлаштування Gremi Personal, розповідає OBOZREVATEL: у Польщі великі підприємства не беруть людей безпосередньо, вони шукають працівників через агенції праці. І це єдиний можливий легальний спосіб знайти роботу, якщо йдеться про велике підприємство.

"Якщо ж роботодавець надає не ті умови, які обіцяв, слід звернутися до агентства, яке вас працевлаштувало. На захист прийдуть фахівці з рекрутації, а в деяких випадках навіть юристи. Вам нададуть нову роботу, якщо вас не влаштовують умови. Загалом польські роботодавці конкурують між собою за працівників з України, тому намагаються надати як найкращу зарплату, так і умови праці", – пояснює вона.

Президент Всеукраїнської асоціації компаній з міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник додає: у всіх країнах є роботодавці, які дурять співробітників. І Польща тут не є винятком. Влітку збільшився попит на українців на польському ринку праці, побільшало вакансій, також на ринку є й шахрайські пропозиції щодо роботи.

Що буде, якщо поштою прийшла повістка і людина не з’явиться до ТЦК - пояснення

неділя, 29 вересень 2024, 17:43

Повістка вважається врученою, якщо її отримано, відмовлено від отримання або адресат відсутній за місцем проживання, передають Патріоти України. Спосіб отримання повісток до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) зазн...

В Україні побачили надпотужний 800-сильний "Гелендваген" для бездоріжжя (фото)

неділя, 29 вересень 2024, 16:52

У Києві помітили новий Brabus 800 4×4². Надпотужний варіант "Гелендвагена" призначений для бездоріжжя. Світлини авто опублікували на сторінці t.o.p.c.a.r.s_ua в Instagram, передають Патріоти України. Позашляховик Brabus 800 4×4² створений на базі екстр...