Поки мер Бердянська дає дивні поради, в Кирилівці знайшли спосіб порятунку курортників від нашестя медуз

В Азовському морі триває нашестя медуз, що заважають відпочиваючим купатися в морі, а мер Бердянська відмовляється прибирати пляжі, бо в нього нема коштів, щоб догоджати туристам, котрі годують місто. Однак не все так безнадійно, зазначають Патріоти України.

Однак вихід є — на деяких пляжах Кирилівки почали встановлювати спеціальні бар'єрні сіті. У підсумку виходить басейн з проточною морською водою, в якому можна вільно плавати, повідомляє «Ріа-М».

Однак установка подібних конструкцій — задоволення не з дешевих. Наприклад, щоб захистити 50 метрів пляжу на видаленні від берега 30 метрів, знадобиться близько 77 тисяч гривень. До того ж, як виявилося, в Бердянську є тільки одне підприємство, яке виготовляє мережі для промислового лову.

Роблять їх вручну і процес розтягується на два тижні.

Конструкція закріплюється за дно на якорях, а на вгору піднімається за допомогою спеціальних буйків. Чи витримає сітка шторм — точно невідомо. На це впливає кілька факторів — розташування, структура дна і сила стихії.

Нагадаємо, екологи Інституту рибного господарства і екології моря пояснили навалу медуз на курортах Азовського моря збільшенням їх чисельності в Чорному морі. А в Азов вони потрапляють через Керченську протоку весною. Стимулюють ріст популяції медуз і аномальна температура повітря, і поступове збільшення рівня солоності Азова через зміни у водному балансі басейну.

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...